Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Tulipán 'Purple Prince'

Ár:
1.790 Ft

Csomagolt mennyiség: 7 db /csomag
A hagyma körmérete : 11-12 cm
Virágszín: bíbor

Virághagymáim kiszállítása minden évben augusztus 25-től november 30-ig folyamatosan történik.

Ön a hagymákat nyár végétől - egész ősszel - november végéig elültetheti.

Ha szeretne ültetőkosarat is vásárolni...

Menny.:db

Hasznos tudnivalók

A Tulipán 'Purple Prince' főbb jellemző

 

Jellemzői: A tulipánok végtelen szín- és formagazdagsággal rendelkező csoport, melyben több főtípust különíthetünk el. Ezek közül az egyik az egyszerű virágú fajtacsoport. A csoport jellemzője, hogy némileg kisebb virágokat képez, mint a középkorai vagy kései tulipánfajták.

A virágok tányérszerűen nyílnak ki. Általában a magasságuk is kisebb. A leveleik szélesek, ezüstösek, ép szélűek. A ’Purple Prince’ egy egyszerű virágú, korai tulipánfajta, melynek végleges magassága 30-45 cm. A virágok színe intenzív lila, a lepellevelek külső része némileg sötétebb, az alapi részük sárga.

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag vagy közepesen ellátott talaj ideális a számára, mely nem pangó vizes.

Fényigény: A fényigény közepesnek tekinthető, ugyanis napos fekvésben és kisebb árnyékolás mellett is jól fejlődik a növény.

Vízigény: A hagymás, gumós növények közepes vízigényűnek tekinthetők, mivel a túlzott vízellátás károsíthatja a föld alatti részeket.

Gondozás: Alacsony gondozási igényű növény, melyet nagyban befolyásol az ültetéskor megválasztott hely. Száraz időszakokban öntözzük, az elvirágzást követően pedig várjuk meg, míg a szár és a levelek visszaszáradnak, csak ezután metsszük le őket.

Hideghatás kell a virágzáshoz, ezért szükséges az őszi ültetés. A hagymája áttelel, így a virágzást követően nem szükséges felszedni. Az ültetés előtt lazítsuk fel a talajt, kötött talaj estén a hagymák alá helyezzünk perlitet, mely a felesleges vizet elvezeti. A beültetés után a nedvességmegtartás és a fagykár elkerülése érdekében takarjuk gallyaprítékkal vagy mulccsal a hagymákat.

A tulipán hagymákat van aki minden évben felszedi, van aki soha. A kettő között az aranyközépút, ha 2-3 évente vagy a virágméret csökkenésekor felvesszük a hagymákat. Erre a virágzást követően, a levelek elszáradása után kerül sor, általában nyár elején.

A hagymákat vegyük fel, tisztítsuk le és száraz, szellős helyen tároljuk, majd szeptember elején ültessük vissza őket a helyükre.

Szerepe a kertben: A hagymás növények kerti alkalmazása nagy múltra nyúlik vissza, hiszen a lombos fákkal, cserjékkel szegélyezett kertek tavaszi időszakban meghatározó elemei, melyek néhány képviselője már februárban virágot bont.

A tulipánok tradicionális kerti növénynek számítanak, hiszen a hagyományos vidéki kertek meghatározó képét adta a sárga és piros tulipántenger. Napjainkban egyre több kertészeti változattal találkozhatunk.

Az egyik hagyományos csoport az egyszerű tulipánok típusa, amelyekre jellemző a korai virágzás és a valamivel kisebb virágméret, mint amelyet a középkorai és késői virágcsoportoknál láthatunk.

A ’Purple Prince’ egy 30-45 cm végleges magasságot elérő tulipánfajta, amelynek színe élénk lila. A lepellevelek külső része sötétebb árnyalatú, az alapi részük sárga. Társítás esetén válassza hozzá a lila-fehér cirmos ’Flaming Flag’ és a későbbi virágzású, papagájvirágú ’Flaming Parrot’ tulipánokat.

Az ágyás elülső részén nagyszerű helye lehet a kistermetű ’Little Beauty’ tulipánnak, a tulipánok mögött helyet kaphat a nyári virágzású, lila Triteleia ’Queen Fabiola’ is. Az összeültetést egészítse ki a színekben gazdag cigányvirággal, és a fehér koronás szellőrózsával (’Bride’).

Együttvirágzó és társítható hagymások:

Tulipa ’Flaming Flag’
Tulipa ’Flaming Parrot’
Tulipa ’Little Beauty’
Triteleia ’Queen Fabiola’
Sparaxis tricolor
Anemone de Caen ’Bride’

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 30-45 cm
Ültetési tőtáv: 10-12 cm
Ültetési mélység: 15-18 cm
Virágzási idő: Április
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Közepes fényigényű
Felhasználási terület: tavaszi kert, közepes gondozási igényű kert, évelőkert

 

Védett tartalom