Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Fosteriana tulipán 'Concerto'

2.690 Ft

Csomagolt mennyiség: 10 db/tasak
A hagyma körmérete: 11-12 cm
Virágszín: fehér

Virághagymáim kiszállítása minden évben augusztus 25-től november 30-ig folyamatosan történik.

Ön a hagymákat nyár végétől - egész ősszel - november végéig elültetheti.

Ha szeretne ültetőkosarat is vásárolni...

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

A Fosteriana tulipán 'Concerto' főbb jellemző

 

Jellemzői: A tulipánok végtelen szín- és formagazdagsággal rendelkező csoport, melyben több főtípust különíthetünk el. A ’Conterto’ egy középidei virágzású, tehát áprilisban nyíló, szimpla virágú fosteriana tulipán, mely származására utal, ugyanis a Tulipa fosteriana egyik hibridje.

Az ebbe a csoportba tartozó fajták levelei esetenként barnán csíkozottak. A ’Conterto’ egy egyszerű virágformával rendelkező fajta, mely azt jelenti, hogy a virágzati száron egy virág fejlődik, mely alakjára a tojásdad forma jellemző, melynek alapi része lehet kissé szögletes.

Virága krémszínű, teljes virágzásban a szirmok belső oldalán fekete és sárga színátmenet látható.

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag vagy közepesen ellátott talaj ideális a számára, mely nem pangó vizes.

Fényigény: A fényigény közepesnek tekinthető, ugyanis napos fekvésben és kisebb árnyékolás mellett is jól fejlődik a növény.

Vízigény: A hagymás, gumós növények közepes vízigényűnek tekinthetők, mivel a túlzott vízellátás károsíthatja a föld alatti részeket.

Gondozás: Alacsony gondozási igényű növény, melyet nagyban befolyásol az ültetéskor megválasztott hely. Száraz időszakokban öntözzük, az elvirágzást követően pedig várjuk meg, míg a szár és a levelek visszaszáradnak, csak ezután metsszük le őket.

Hideghatás kell a virágzáshoz, ezért szükséges az őszi ültetés. A hagymája áttelel, így a virágzást követően nem szükséges felszedni. Az ültetés előtt lazítsuk fel a talajt, kötött talaj estén a hagymák alá helyezzünk perlitet, mely a felesleges vizet elvezeti. A beültetés után a nedvességmegtartás és a fagykár elkerülése érdekében takarjuk gallyaprítékkal vagy mulccsal a hagymákat.

A tulipán hagymákat van, aki minden évben felszedi, van, aki soha. A kettő között az aranyközépút, ha 2-3 évente vagy a virágméret csökkenésekor felvesszük a hagymákat. Erre a virágzást követően, a levelek elszáradása után kerül sor, általában nyár elején.

A hagymákat vegyük fel, tisztítsuk le és száraz, szellős helyen tároljuk, majd szeptember elején, amikor "becsengetnek az iskolákban" ültessük vissza őket a helyükre.

Szerepe a kertben: A hagymás növények kerti alkalmazása nagy múltra nyúlik vissza, hiszen a lombos fákkal, cserjékkel szegélyezett kertek tavaszi időszakban meghatározó elemei, melyek néhány képviselője már februárban virágot bont. A tulipánok tradicionális kerti növénynek számítanak, hiszen a hagyományos vidéki kertek meghatározó képét adta a sárga és piros tulipántenger.

Napjainkban egyre több kertészeti változattal találkozhatunk, ezek közül az egyik a ’Concerto’ fajta ideális választás a többféle virágból álló kiültetésekbe. Válasszunk előterébe ’Delfts Blue’ kék és ’Carnegie’ fehér jácintokat, melyek kellemes illatukkal is többé teszik összeállításunkat.

A ’Concerto’ tulipánt ültessük vegyesen a sárga ’Tarda’ botanikai tulipánnal, valamint a kisebb virágfejeket nevelő fehér ’Thalia’ és sárga-narancs ’Jetfire’ nárciszokkal.

Együttvirágzó és társítható hagymások:

Hyacinthus ’Delfts Blue’
Hyacinthus ’Carnegie’
Narcissus ’Thalia’
Narcissus ’Jetfire’
Tulipa ’Tarda’

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 25-35 cm
Ültetési tőtáv: 15-20 cm
Ültetési mélység: 10-15 cm
Virágzási idő: Április
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Közepes fényigényű
Felhasználási terület: tavaszi kert, vegyes virágágy, hagymás kiültetés, hosszan díszítő kert

 

Védett tartalom

Videók