Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Spiraea japonica 'Zen's Spirit Gold' – Japán gyöngyvessző

8.790 Ft
Ajánlom mellé az alábbi termékeket:

(ejtsd: spírea japonika)

Szállítási méret: 40-60 cm magas
Kiszerelés: 5 literes kertészeti konténerben
Közeg: tápanyagban gazdag kertészeti földkeverék

Egész évben ültethető!

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

A Spiraea japonica 'Zen's Spirit Gold' – Japán gyöngyvessző főbb jellemző

 

Habitus: Közepes termetű, 40 cm magasra növő, terjedő tövű lombhullató cserje. Hajtásrendszere felfelé törő, levelei lándzsásak, a levélszél fűrészes. Levelei aranyzöld színűek kompakt, zömök bokrot nevel, idős korban viszont kissé szétterül.

Virág: Júniusban és júliusban hozza fehér virágait hajtásvégi bogernyő virágzatban. A virágok aprók, a porzók túlnyúlnak a virágszirmokon.

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag talaj ideális a számára. Kedveli az üde talajviszonyokat, a száraz talajt nehezen viseli el. Mészkerülő.

Fényigény: Közepes fényigényű növény, napos és félárnyékos körülmények között is kifejezetten jól fejlődik.

Vízigény: Közepes vízigényű növény, jól viseli az aszályt, a száraz körülményeket, de érdemes talaját nyirkosan tartani, mert így fejlődik a legszebben.

Gondozás: A talaj üdén tartása a legfontosabb gondozási feladat, ezért rendszeresen, kisebb vízadagokkal öntözzük, mert a pangó vizet nem tűri. Az elvirágzott virágzatok visszavágásával gyenge másodvirágzásra ösztönözhetjük.

Levéltetvek megtámadhatják, bár leginkább csak akkor, ha nem megfelelő helyen és körülmények között fejlődik. Virágzást követően távolítsuk el az elnyílt virágzatokat, újítsuk fel a cserjét.

Társítás és elhelyezés a kertben: A ’Zen Spirit Gold’ egy extra kompakt habitusú, kistermetű cserje mely alkalmas dézsás nevelésre is. Társításba helyezve évelőkkel is telepíthető, de cserje kiültetések szegélynövénye is lehet.

Egy évelőkből álló vegyes társításba helyezve telepítsük vegyesen a ’Blizzard Compact’ fehér, hegyi homokhúrral és a ’Rosenquarz’ világos rózsaszín, törpe őszirózsával. Ezek hátterébe ültessünk ’Takion Blue’ lilás-kék, baracklevelű harangvirágot, valamint vajsárga ’Moonbeam’ keskenylevelű menyecskeszemet.

Háttérnövényként a hófehér virágzatú ’Christine Hagemann’ fehér margarétát és az élénk rózsaszín ’Rijnstroom’ bugás lángvirágot ültetve tehetjük hangsúlyosabbá társításunkat.

Társításra javasolt növényfajták:

Arenaria montana 'Blizzard Compact' - Fehér hegyi homokhúr
Aster dumosus 'Rosenquarz' - Világos rózsaszín törpe őszirózsa
Campanula persicifolia 'Takion Blue' - Baracklevelű harangvirág
Coreopsis verticillata 'Moonbeam' - Vajsárga keskenylevelű menyecskeszem
Leucanthemum superbum 'Christine Hagemann' (Chrys. max.) - Fehér margaréta
Phlox paniculata 'Rijnstroom' - Rózsaszín bugás lángvirág

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 0,4 m
Kifejlett szélesség: 0,4-0,6 m
Ültetési tőtáv: 0,6 m
Virágzási idő: Június - Július
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Közepes fényigényű
Lombhullató: Igen
Méhlegelő: Igen

Felhasználási terület: vidéki kert, szoliter, évelőágyak háttérnövénye, cserje összeállítások, alacsony sövény

 

Védett tartalom