Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Spiraea japonica 'Neon Flash' – Japán gyöngyvessző

2.490 Ft
Ajánlom mellé az alábbi termékeket:

(ejtsd: spírea japonika)

Szállítási méret: 20-30 cm magas
Kiszerelés: 2 literes kertészeti konténerben
Közeg: tápanyagban gazdag kertészeti földkeverék

Egész évben ültethető!

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

A Spiraea japonica 'Neon Flash' – Japán gyöngyvessző főbb jellemző

 

Habitus: 0,7-0,8 méter magasra növő felfelé törő hajtásrendszerű lombhullató cserje, amelynek lándzsa alakú levelei fűrészes szélűek. Levelei kihajtáskor világos zöldek, később sötétebb zöld árnyalatot öltenek.

Virág: Június-júliusban hozza sötét rózsaszín, csillag alakú virágait hajtásvégi virágzatban. A virágok aprók, a porzók túlnyúlnak a virágszirmokon.

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag talaj ideális a számára. Kedveli az üde talajviszonyokat, a száraz talajt nehezen viseli el.

Fényigény: Közepes fényigényű növény, napos és félárnyékos körülmények között is kifejezetten jól fejlődik.

Vízigény: Közepes vízigényű növény, jól viseli az aszályt, a száraz körülményeket, de érdemes talaját nyirkosan tartani, mert így fejlődik a legszebben.

Gondozás: A talaj üdén tartása a legfontosabb gondozási feladat, ezért rendszeresen, kisebb vízadagokkal öntözzük, mert a pangó vizet nem tűri. Az elvirágzott virágzatok visszavágásával gyenge másodvirágzásra ösztönözhetjük.

Levéltetvek megtámadhatják, bár leginkább csak akkor, ha nem megfelelő helyen és körülmények között fejlődik. Virágzást követően távolítsuk el az elnyílt virágzatokat, újítsuk fel a cserjét.

Társítás és elhelyezés a kertben: A ’Neon Flash’ egy fokozatosan lombszínt váltó fajta, melynek fiatal levelei tündöklő zöldek. Kis- vagy közepes termetű cserje, így társításaink jellegétől függően azok előterében vagy középső zónájában helyezhetjük el.

Az évelő társításokat jól kiegészíti üde színével, így például jól illik a különböző tűzeső fajták mögé, például a zöld-bordó ’Rachel’ fajta hátterébe, de az örökzöld zabfű (Helictotrichon sempervirens) és a ’Max Frei’ ciklámen színű gólyaorr is jól mutat az előterében.

Hátterébe a rózsaszín virágszínű évelők közül telepítsük a ’Bright Rose’ szürkés imolát, mely különleges fészekvirágzatával igazán feltűnő, de hasonló jelenség a ’Gaudi Pink’ évelő díszgyertya is, melynek hosszú, pirosas-rózsaszín virágszárai is díszítenek, nem csupán rózsaszín virágai, szabálytalanságával pedig a kerekded ’Neon Flash’ gyöngyvessző tökéletes háttérnövénye.

Társításra javasolt növényfajták:

Heuchera 'Rachel' – Tűzeső
Helictotrichon sempervirens – Örökzöld zabfű
Gaura lindheimeri 'Gaudi Pink' – Évelő díszgyertya
Geranium sanguineum 'Max Frei' - Ciklámen színű alacsony gólyaorr
Centaurea dealbata 'Bright Rose' – Szürkés imola

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 0,7-0,8 m
Kifejlett szélesség: 0,8-1 m
Ültetési tőtáv: 0,8-1 m
Virágzási idő: Június – Július
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Közepes fényigényű
Lombhullató: Igen
Méhlegelő: Igen

Felhasználási terület: vidéki kert, szoliter, évelőágyak háttérnövénye, cserje összeállítások, alacsony sövény, szegély

 

Védett tartalom