Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Hasznos tanácsok videóban.

Spiraea japonica 'Golden Princess' - Aranylevelű japán gyöngyvessző

Ár:
2.490 Ft

(ejtsd: spírea jáponika)

Szállítási méret: évszaktól függően 15-20 cm magas
Kiszerelés: 1-3 literes kertészeti konténerben
Közeg: tápanyagban dús kertészeti földkeverék

Egész évben ültethető!

Mennyiségi kedvezmény:
3 db felett
1.990 Ft / db
Ajánlom mellé az alábbi termékeket:
Mabako szerves istállótrágya 20 liter Mabako szerves istállótrágya 20 liter
1.190 Ft
Menny.:db

Hasznos tanácsok ehhez a növényhez

Az aranylevelű japán gyöngyvessző hazája Japán. Törpecserjeként számos hazai kertben láthatjuk, szívesen alkalmazzák a változatos kertet igénylő kertbarátok. Üde, sárgászöld levelei hegyesek, tojásdadok, idővel narancssárgára színeződnek.

Az igen dekoratív, lombjával és júniustól augusztusig nyíló rózsaszín virágaival díszítő, gömbölyded törpecserje alkalmazható dekoratív növénycsoportokba virágos cserjefoltnak, szoliterként és alacsony, szabadon növő jelzősövényként, de sziklakertbe, sírokra is ültetheti. Vigyáznia kell arra, hogy üde és mészmentes talajba kerüljön, mert mészérzékeny, és a szárazságot nem jól tűri. Mindössze 50-60 cm-re nő meg, így nem kell tartani attól, hogy hatalmas bokorrá válik.

A növények számára a tél végi, kora tavaszi metszés a gyors növekedés és a minél nagyobb virághozam elérése céljából fontos, ugyanakkor egy kompakt cserjefolt elérése is cél. Így lesz sűrű virágzású cserjénk, és üde színfoltja kertjének. A japán gyöngyvessző késői virágzású, ezért kora tavasszal kell metszeni. Ennek hatására lesz gazdag és tartós virágzású a cserjénk, és a virágzás egészen a fagyokig eltarthat.

Fontos növényének gondozása, ápolása, a metszést a beteg, idős hajtásrészek kivágásával kezdjük, s erősen visszavágja a vastagabb hajtásokat 4-8 rügyre, a vékonyabbakat 1-3 rügyre. Így fog növénye sok új, egészséges hajtást növelni, és évről évre megújulni. Igényes növény, ültetésekor figyelnie kell arra, hogy a napos helyet kedveli és a jó talajviszonyokat.