Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Rózsatő rendelés egyszerűen!

Sokan úgy nevezik, a kertek királynője. A rózsa számos költőt, írót és dalszövegírót ihletett meg az elmúlt évszázadok alatt. Ezek a virágok a legkedveltebb dísznövények közé tartoznak. Népszerűségüket a legendás szépségük mellett az is adja, hogy roppant fajtagazdag növényről van szó, vagyis a rózsa kedvelő kertbarátok szó szerint több ezer féle rózsa közül válogathatnak!

Akad köztük kistermetű, nagyra növő, futó és kúszó változat, vannak illatos és illat nélküli típusok, kicsi vagy nagy virágot hozó fajták, és akkor a milliónyi színváltozatról még nem is beszéltünk. A rózsák jellemzően önálló ágyásban vannak, hiszen lehet ugyan őket társítani más virágokkal, de igazi szépségüket csoportos, tömeges ültetés esetén mutatják meg.

Ha Önnek is van rózsakertje, és szeretne belőle még többet kihozni, vagy ha éppen most tervezi egy méretesebb rózsaágyás kialakítását, akkor most itt a remek lehetőség a rózsatövek megrendelésére és elültetésére. A rózsák ültetése A rózsák elültetése nem bonyolult feladat, azonban érdemes alaposan tájékozódni, mielőtt hozzálát az ültetéshez.

Először is fontos tudni, hogy a rózsák esetében a fajta és a színek mellett döntenie kell azzal kapcsolatban is, hogy konténeres vagy szabadgyökerű kiszerelésben szeretné megkapni a választott virágokat. A szabadgyökerű kiszerelés a szó szoros értelmében értendő, vagyis szabadon vannak a gyökerei, nincs elültetve. Pontosan ezért nagyon óvatosan kell szállítani és az ültetésnél is érdemes elővigyázatosnak lenni.

A szabadgyökerű rózsák október 20. és március 20. között fagymentes időszakban ültethetők.

A konténeres kiszerelésű növények műanyag edénybe ültetve érkeznek az új tulajdonosuk kertjébe. Mivel már gyökeret eresztettek, megfelelő gondozás és odafigyelés mellett gyakorlatilag a rózsa „észre sem veszi”, hogy átkerült a konténerből a kertbe. Pontosan ebből kifolyólag az év bármely napján ültethetők.

Ha szeretne még többet tudni a különböző kiszerelésekről, az alábbi videóban hasznos információkat talál a témával kapcsolatban!

Ismerje meg a különböző rózsafajtákat!

Ha eldöntötte, hogy rózsát szeretne ültetni a kertjébe, viszont elveszett a különböző fajták és színek hatalmas választékában, akkor ideje egy kicsit átláthatóvá tenni mindezt, így ugyanis megtalálhatja az Ön számára legmegfelelőbb rózsákat. A virágágyi rózsákat könnyű felismerni arról, hogy száranként több virágot hoznak, megjelenésük ezáltal dús, tömött, díszítőértékük kimagasló. Nagyon jól mutatnak hagyományos rózsaágyásokban, akár a kert középpontján, akár a kerítés mellett, vagy éppen az előkertben.

Ezzel szemben a mini virágágyi törpe rózsák kifejezetten alacsony termetűek. Jellemzően 30-40 centiméternyi magasságuknak köszönhetően a legkisebb kertekbe is bátran elültethetőek. A teahibrid rózsák pedig talán a leglátványosabb, legimpozánsabb rózsák mind közül, ugyanis az akár másfél-két méteresre növekedő száron több virággal is megörvendeztetik a gazdájukat.

A rózsák közül a talajtakaró típusok igazán praktikusak, hiszen ezeket a rózsákat kifejezetten arra a célra szokás bevetni, hogy a parlagi, nem használt, vagy csak valamiért elfedni kívánt területeket, kertrészeket dekorálják. Míg a futórózsák különlegessége, hogy telepítésükkel a kert igazi három dimenziós virágözönné varázsolható.

Színpompás futórózsa

A magastörzsű rózsák magas termetükkel, változatos megjelenésükkel szó szerint és átvitt értelemben is kimagasló dísznövényei lesznek kertjének, hiszen tulajdonképpen apró rózsafákról van szó.

Ha szeretné részletesen megismerni a különböző rózsafajtákat és bővebben is olvasna róluk, ide kattintva megteheti.

A rózsa gondozása és igényei

Nagyon kevés olyan virág létezik, amely olyan gazdagon hálálja meg a gondoskodást, mint a rózsa. Az ültetést követően a megfelelő mértékű öntözésre, valamint az évenként esedékes metszésre érdemes odafigyelni. Fontos, hogy érdemes ritkábban, körülbelül 6-7 naponta öntözni őket bő vízzel, odafigyelve arra, hogy pangó víz ne maradjon a növény körül.

Bármelyik fajtára is esett a választása, a metszés sem bonyolult feladat, ha egyszer beletanul az ember. A metszéshez az ideális időszak a tél vége és a kora tavasz. Sok kertbarát nem meri ilyenkor visszametszeni a rózsát, pedig nem kell tőle félni, hiszen ezzel jót teszünk a növénynek.

Valójában ha azt gondolja, hogy „nem hagyott semmit a rózsából”, akkor végezte jól a dolgát. Hiszen így megadhat minden esélyt arra, hogy idén is gazdagon és dúsan virágozzanak az illatos rózsák.

Ha szeretne mindent megtudni a rózsa gondozásáról, ide kattintva részletesen tájékozódhat a témában.

Amennyiben Önt is meggyőzték a fent felsorolt tények, kérem, nyomjon egy Tetszik-et és ossza meg ismerőseivel, barátaival!

Ha más kertészeti témában is szívesen olvasna, további bejegyzéseimet itt találja!

Tartalomhoz tartozó címkék: rózsa