Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Pyracantha 'Mohave' - Tűztövis

4.690 Ft
Menny.:db

(ejtsd: pirakantha)

Kiszállítási méret: 20-60 cm magas évszaktól függően

Ilyen állapotban és méretben szállítjuk ki Önnek megrendelt tűztöviseit.

Kiszerelés: 1-4 literes kertészeti konténerben 
Közeg: Tápanyagban gazdag, tőzeges földkeverékbe ültetve
Egész évben ültethető!

Télálló, szárazságtűrő 

Sűrű sövény kialakításához: méterenként 2 darabot ültessen 

Védett tartalom
Termék címkék:
Pyracantha Mohave Tűztövis

Hasznos tudnivalók

A Pyracantha 'Mohave' - Tűztövis főbb jellemző

 

Habitus: 2-3 méter kifejlett magasságot elérő télizöld cserje, amely szúrós hajtásaival, terebélyes bokrot képez. Fiatalon keskeny, idősebb korára széles cserjévé válik. Hajtásai felfelé törők, majd ívesen visszahajlók.

Virág: Májusban nyílnak krémfehér, jellegzetes illatú virágai. A virágok a hajtás egész hosszán, tömötten nyílnak, szinte beborítják a növényt.

Termés: Ősszel érleli sötét narancssárga, már-már pirosnak tetsző, gömbölyű terméseit, amelyek nagy tömegben megtalálhatók a bokor teljes egészén.

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag talaj ideális a számára. Kedveli a könnyen melegedő talajokat.

Fényigény: Napos helyre ültesse, kifejezetten fényigényes faj. Félárnyékos körülmények között sokkal kevesebb virágot, majd termést hoz. Árnyékban egyáltalán nem virágzik, viszont lehet, hogy a lombja nem hullik le a téli időszakra.

Vízigény: Alacsony vízigényű növény, amelyet főleg aszály idején érdemes öntözni kisebb vízadagokkal.

Gondozás: Alacsony gondozási igényekkel rendelkezik. A metszést jól tűri, így sövényként is alkalmazhatjuk. Ha a termésdíszként akarjuk látni, akkor érdemes minél többet meghagyni az az új hajtásokból a következő évre, ugyanis a tűztövisek az előző éves vesszőkön virágoznak és hoznak termést.

Mivel hajtásai hajlamosak besűrűsödni, ezért szükségszerű 3-4 évente ritkító metszést alkalmazni.

Társítás és elhelyezés a kertben: A ’Mohave’ tűztövis fajta pirosas-narancssárga bogyóterméseivel az őszi-téli időszak egyik feltűnő dísze lehet, azonban az év egészében érezteti jelenlétét a kertben, ugyanis ideális háttér- és sövénynövény, mely időszakos metszésén, öntözésén túl más gondozási munkákat nem igényel.

Társításba helyezve használjuk fel vegyes virágágy háttérnövényeként, ahol az ősz folyamán fokozatosan veszi át a főszerepet. Előterébe telepítsünk díszfüvet, például a ’Gracillimus’ molnárpántlikát, amit novemberben már össze kell kötni.

Ez elé ültessünk nagyobb termetű virágzó évelőket, mint a rózsaszín ’Fantasy Pocahontas’, a fehér ’Honorine Jobert’ szellőrózsákat és a hasonló termetű ’Royal Ruby’ bíborpiros őszirózsát.

A nyáron virágzó, de szeptemberben is díszítő kasvirágokat ezek előterébe tegyük. Válasszuk a fehér ’Milkshake’ és a rózsaszín ’Pink Double Delight’ fajtákat.

Társításra javasolt növényfajták:

Miscanthus sinensis 'Gracillimus' – Molnárpántlika
Anemone 'Fantasy Pocahontas' - Szellőrózsa (rózsaszín, féltelt)
Anemone × hybrida 'Honorine Jobert' - Fehér szellőrózsa
Echinacea purpurea 'Milkshake' – Kasvirág
Echinacea purpurea 'Pink Double Delight'® – Bíbor kasvirág
Aster novi-belgii 'Royal Ruby' - Kopasz bíborpiros őszirózsa

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 2-3 m
Kifejlett szélesség: 1-1,5 m
Ültetési tőtáv: 1-2 m
Virágzási idő: Május 
Vízigény: Alacsony vízigényű
Fényigény: Nagy fényigényű
Lombhullató: Télizöld
Méhlegelő: Igen

Felhasználási terület: vidéki kert, mediterrán kert, cserjesorok, cserjefoltok, évelő ágyak háttérnövénye, sövény, kis gondozási igényű kert

 

Védett tartalom

 

Videók