Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Hasznos tanácsok videóban.

Pyracantha ’Mohave’ - Tűztövis

Ár:
2.690 Ft

(ejtsd: pirakantha)

Kiszállítási méret: 20-60 cm magas évszaktól függően

Ilyen állapotban és méretben szállítjuk ki Önnek megrendelt tűztöviseit.

Kiszerelés: 1-4 literes kertészeti konténerben 
Közeg: Tápanyagban gazdag, tőzeges földkeverékbe ültetve
Egész évben ültethető!

Télálló, szárazságtűrő 

Sűrű sövény kialakításához: méterenként 2 darabot ültessen 

Mennyiségi kedvezmény:
3 db felett
2.490 Ft / db
Ajánlom mellé az alábbi termékeket:
Mabako szerves istállótrágya 20 liter Mabako szerves istállótrágya 20 liter
1.990 Ft
Menny.:db

Hasznos tanácsok ehhez a növényhez

A Pyracantha ’Mohave’ - Tűztövis főbb jellemző

 

Habitus: 2-3 méter kifejlett magasságot elérő télizöld cserje, amely szúrós hajtásaival, terebélyes bokrot képez. Fiatalon keskeny, idősebb korára széles cserjévé válik. Hajtásai felfelé törők, majd ívesen visszahajlók.

Virág: Májusban nyílnak krémfehér, jellegzetes illatú virágai. A virágok a hajtás egész hosszán, tömötten nyílnak, szinte beborítják a növényt.

Termés: Ősszel érleli sötét narancssárga, már-már pirosnak tetsző, gömbölyű terméseit, amelyek nagy tömegben megtalálhatók a bokor teljes egészén.

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag talaj ideális a számára. Kedveli a könnyen melegedő talajokat.

Fényigény: Napos helyre ültesse, kifejezetten fényigényes faj. Félárnyékos körülmények között sokkal kevesebb virágot, majd termést hoz. Árnyékban egyáltalán nem virágzik, viszont lehet, hogy a lombja nem hullik le a téli időszakra.

Vízigény: Alacsony vízigényű növény, amelyet főleg aszály idején érdemes öntözni kisebb vízadagokkal.

Gondozás: Alacsony gondozási igényekkel rendelkezik. A metszést jól tűri, így sövényként is alkalmazhatjuk. Ha a termésdíszként akarjuk látni, akkor érdemes minél többet meghagyni az az új hajtásokból a következő évre, ugyanis a tűztövisek az előző éves vesszőkön virágoznak és hoznak termést.

Mivel hajtásai hajlamosak besűrűsödni, ezért szükségszerű 3-4 évente ritkító metszést alkalmazni.

Társítás és elhelyezés a kertben: A ’Mohave’ tűztövis fajta pirosas-narancssárga bogyóterméseivel az őszi-téli időszak egyik feltűnő dísze lehet, azonban az év egészében érezteti jelenlétét a kertben, ugyanis ideális háttér- és sövénynövény, mely időszakos metszésén, öntözésén túl más gondozási munkákat nem igényel.

Társításba helyezve használjuk fel egy vegyes virágágy háttérnövényeként, ahol az ősz folyamán fokozatosan veszi át a főszerepet. Ehhez előterébe telepítsünk nagyobb termetű díszfüvet, például a ’Gracillimus’ molnárpántlikát, melyet novemberben már össze kell kötni.

Ez elé telepítsünk nagyobb termetű virágzó évelőket, így a rózsaszín ’Fantasy Pocahontas’, valamint a fehér ’Honorine Jobert’ szellőrózsákat és a hasonló termetű ’Royal Ruby’ bíborpiros őszirózsát.

A nyáron is virágzó, de szeptemberben is díszítő kasvirágokat ezek előterébe telepítsük. Ezek közül válasszuk a fehér ’Milkshake’ és a rózsaszín ’Pink Double Delight’ fajtákat.

Társításra javasolt növényfajták:

Miscanthus sinensis 'Gracillimus' – Molnárpántlika
Anemone 'Fantasy Pocahontas' - Szellőrózsa (rózsaszín, féltelt)
Anemone × hybrida 'Honorine Jobert' - Fehér szellőrózsa
Echinacea purpurea 'Milkshake' – Kasvirág
Echinacea purpurea 'Pink Double Delight'® – Bíbor kasvirág
Aster novi-belgii 'Royal Ruby' - Kopasz bíborpiros őszirózsa

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 2-3 m
Kifejlett szélesség: 1-1,5 m
Ültetési tőtáv: 1-2 m
Virágzási idő: Május 
Vízigény: Alacsony vízigényű
Fényigény: Nagy fényigényű
Lombhullató: Télizöld
Méhlegelő: Igen

Felhasználási terület: vidéki kert, mediterrán kert, cserjesorok, cserjefoltok, évelő ágyak háttérnövénye, sövény, kis gondozási igényű kert

 

Védett tartalom

 

Vélemények

1.00
2 értékelés
5
(0)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(1)
Írja meg véleményét!
| 0 / 5 csillag!
2017. 04. 19.
Tisztelt Levélíró!

Ha mi emberek, polgárok beszélgetünk egymással az miben különbözik attól, hogy írunk egymásnak mondjuk egy webáruház, ez esetben kertészetem oldalán? Véleményem szerint semmiben. Tehát én most úgy válaszolok Önnek, mintha a kertészetemben lenne (hiszen ott van) és épp a fentieket közölte velem és/vagy kolléganőmmel.

Tisztelt Polgártárs!

Kertészetemet növényeket szerető, egymással kulturált európai minőségben kommunikáló Kertbarátok számára nyitottam. A hozzám betérő Kertbarátok egytől - egyig Úriasszonyok, vagy Úriemberek. Így tisztelettel kérem, távozzon kertészetemből, mert nem engedem meg, hogy kolléganőmről ilyen stílusban beszéljen. Nem kell "feljönnie a honlapra"/bejönnie a kertészetembe. Jobb oldalt felül egy piros X - et talál, kérem menjen ki, és halkan csukja be maga mögött a kertkaput.

Amennyiben korrigálná eddigi mondanivalóját, úgy természetesen a múltat magunk mögött hagyva, várjuk Önt is szeretettel kertészetünkben.

Kertbaráti Üdvözlettel:

Megyeri Szabolcs
kertész
| 1 / 5 csillag!
2017. 04. 18.
Miért kell ezt a felvirágozott szőke tüneményt nézegetni ahányszor csak feljövök a honlapra?
Nem tudnák leszedni onnan? Mert már nagyon unom a csajt.
Termék címkék: Pyracantha Mohave, Tűztövis