Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

'Andosa' kopaszbarack (nektarin)

9.990 Ft
A szabadgyökerű gyümölcsfákat október 20. és március 20. között - fagymentes időszakban - lehetséges ültetni, ezen időszakon belül szállítjuk ki ebben a kiszerelésben.

Ezen időszakon túl, valamint az év teljes egészében ezt a gyümölcsfát konténeres kiszerelésben is meg tudja rendelni, és bármikor, egész évben el tudja ültetni.

Amennyiben valamely kiszerelés vagy fajta nem elérhető, úgy kérem, nézzen vissza április végén, mert több, mint tízezer gyümölcsfám nevelése fejeződik be, és válik újra rendelhetővé.

Védett tartalom
Ár: Kiszerelés: Kosárba
9.990 Ft
Szabadgyökerű
Menny.:
14.990 Ft
Fiatal konténeres csemete - GF677 alanyon
Menny.:
16.990 Ft
Konténeres
Menny.:
19.990 Ft
Koros konténeres
Menny.:

Hasznos tudnivalók

Az 'Andosa' kopaszbarack (nektarin) főbb jellemző

 

Jellemzői: Az ’Andosa’ egy, az Amerikai Egyesült Államokból származó, megbízható terméshozamú, öntermékeny nektarin fajta. Fája középerős növekedésű, koronája kissé szétterülő. Virágai fagyra nem érzékenyek, így a kései fagyok sem okoznak terméskiesést.

Az érés ideje augusztus közepén kezdődik, de érése nem egyenletes, így hosszú ideig szedhető. A gyümölcs nagyméretű, közel szabályos gömb alakú. A gyümölcshéj sárga alapszínű, de szinte teljes egészében piros fedőszín borítja.

A gyümölcshús sárga, közép kemény és magvaváló. Zamatos, lédús, kellemes ízű fajta. Friss fogyasztásra és konyhai feldolgozásra alkalmas. A fajta vadőszi alanyra oltott, így laza talajszerkezet és rendszeres vízellátású talajokon alkalmazható.

Az alany erős, középerős növekedést biztosít, azonban 5-7% feletti mésztartalommal rendelkező talajokra nem javasolt a vadőszi alanyra oltott fajták telepítése.

Érésidő: Augusztus közepe

Porzói: Öntermékeny

Talajigény: Jó víz- és levegőgazdálkodású, enyhén meszes vagy semleges kémhatású, humuszban- és tápanyagban gazdag laza talaj ideális a számára.

Fény- és hőigény: Fény és melegigényes növénye, ezért a telepítés helyét gondosan válasszuk meg. A téli fagyokat átvészeli, a tavaszi fagyok károsíthatják.

Vízigény: Közepes vízigényű növény, de a nyári aszályos időszakban gazdag és nagy méretű termést csak rendszeres öntözés mellett várható.

Ültetési idő: Szabadgyökerű gyümölcsfa március-április, valamint október-november. Konténeres gyümölcsfa márciustól novemberig vagy fagymentes időben akár télen is.

Gondozás: Téli lemosó permetezésre van szüksége, mely rügyfakadás előtt, száraz időben január-februárban történik, esetleg március elején. Az őszi lemosó permetezés ideje hasonló körülmények között november – december.

Amennyiben kártevő vagy kórokozó ütné fel a fejét, úgy növényvédőszeres kezelés alkalmazható betegség specifikusan áprilistól-júliusig. Plusz tápanyagot az ültetés évétől számítva 2-3 évenként juttassunk ki a növénynek.

Metszését tavasszal a virágzás előtt vagy alatt végezhetjük el. Korona alakítás nyáron is történhet. A leggyakrabban kialakított korona forma az őszibarack fák esetében a katlan vagy váza alak, melynek célja, hogy a fény a korona belsejébe is eljusson.

Ebben az esetben 2-3. éves korban kell a sudarat eltávolítani és akkor a főágak oldalirányba fognak növekedni.

Kártevők, betegségek: őszibarackhimlő,  nekrotikus gyűrűsfoltosság, tafrina, lisztharmat, monília, levéltetvek

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 1,8-2,5 m
Sor- és tőtávolság:3×3,5 m
Termésérés: Augusztus közepe
Vízigény: Közepes
Hő- és fényigény: Nagy

Termés felhasználhatósága: konyhai feldolgozás, friss fogyasztás

 

Védett tartalom

Öntermékeny fajta, porzópár nem szükséges.

Paraméterek

Érési idő: VIII. hó – (Augusztus)
Önbeporzó? igen
Magyarországon érés Augusztus közepe

Videók