Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Hasznos tanácsok videóban.

Lucfenyő karácsonyfa - Picea abies (vágott)

Ár:
14.990 Ft

(ejtsd: pícea ábiesz)

Szállítási méret: 100-125 cm magas
Kiszerelés: vágott

 

Igazi fenyőillata csak a luc fenyőfának van! A luc az eredeti, a hamisítatlan karácsonyfa, mely garantáltan biztosítja az ünnepi hangulatot!

Tudnia kell azonban, hogy ez a fenyő kezdi el leghamarabb hullatni a tűleveleit. Ezért ha teheti parkettára vagy könnyen porszívózható szőnyegre állítsa!

Karácsonyfáimat december 1. és 23. között szállítom ki Önnek, telefonon előre egyeztetett időpontban.

NEM KAPHATÓ!
Kifutás dátuma:
2022-01-11

Hasznos tanácsok ehhez a növényhez

 

Ha karácsony, akkor karácsonyfa! Ha karácsonyfa, akkor lucfenyő! Ez az egyszerű levezetés az emberek többségének - így talán Önnek is - olyan egyértelmű, hogy kérdés sem fér hozzá. Bár a lucfenyő mellett számos egyéb karácsonyi fenyő is kapható, mégis a luc az egyik legnépszerűbb. Ennek sokféle oka van, melyeket most be is mutatok Önnek!
 

A lucfenyő a legtöbb ember számára maga a nagybetűs fenyő, hiszen klasszikus alakjával, harmonikus formájával, nyugtatóan zöld színével, és persze fantasztikus illatával tökéletesen megtestesíti mindazt, amit a fenyőkről, és szűkebben értelmezve a karácsonyfákról elképzelünk.
 

Nem véletlen, hogy a szeretet ünnepén ez a fenyő lett a legnépszerűbb mind közül, hiszen ez áll a legközelebb ahhoz az archetipikus képhez, amit a karácsonyhoz társítunk!
 

Talán nem mindenki tudja, hogy mikor lucfenyőt említünk, tulajdonképpen egy egész növénynemzetségről beszélünk, mely összesen 36 fenyőfélét takar. Ezek közül főképpen a közönséges luc (latin neve: Picea abies) az, ami a köztudatban lucfenyőként él, a továbbiakban tehát ennek megfelelően ezt a fenyőt értjük "luc" alatt a leírásokban.
 

Hogyan is néz ki a lucfenyő? Élő, kerti vagy erdei növényként a magasságát tekintve a felnőttkori teljes mérete nagyban függ a környezeti körülményektől, így a talaj minőségétől, a páratartalomtól, a csapadék (öntözés) mennyiségétől. Az azonban tény, hogy jellemző kifejlett mérete 20 és 50 méter közötti, az igazán nagy példányok pedig akár 80-90 méteresre is megnőhetnek!
 

Természetesen vágott fenyőként kompakt, háztartásokban használható méretekben kínálom Önnek ezt a fát, így háromféle népszerű méretkategória közül lehet választani!
 

Miért ilyen kedvelt a luc vágott fenyőként? A népszerűségben bizonyára közrejátszik a kedvező árfekvés, hiszen az általában alkalmazott karácsonyfák közül mindig a luc a legolcsóbb! Így a luc megfelelő alternatívát jelent az árérzékenyebb vásárlóknak is.
 

Sokan pedig második fának vásárolják, hogy a nappaliban felállított más fajtájú fa mellett egy olcsóbb karácsonyfa is lehessen mondjuk a gyermekszobában vagy a hálóban! Igazságtalan azonban pusztán az árra fogni a népszerűségét, hiszen számos más előnye is akad!
 

A luc a nagybetűs, az igazi karácsonyfa, ez az a hagyományos fenyő, melyről azonnal mindenkinek eszébe jut a karácsony. A luc sűrű ágrendszere, élénkzöld tűlevelei ideális karácsonyi dekorációvá teszik, hagyományosan finom, emblematikus illata pedig hamar belengi az egész szobát. A karácsonyi hangulat megteremtésében a lucnak elévülhetetlen érdemei vannak!
 

A luc vágott fenyőként változatos méretekben kapható kertészetemben, választhatóak az asztalra állítható 80-100 centiméteres példányok, az átlagos szobabelsőkbe passzoló 150-200 centis darabok, és hozzáférhetők az átriumokba, közterületekre, vagy éppen irodaházakba való 2-3 méteres fák is. A luc olyan ideális karácsonyfa, mely megjelenésével és méretével is rugalmas, csodás kiegészítője a legszebb ünnepnek!

Összefoglalva tehát a lucfenyő karácsonyfa előnyei a következők:
- Hagyományos, dekoratív formavilág, klasszikus megjelenés.
- Csodás, atmoszférateremtő illat.
- Kedvező árfekvés.
- Gazdag méretválaszték.
- Ideális választás azoknak, akik követve a hagyományt már Vízkereszt idején le kívánják bontani a fát.

 

Hogyan tároljam a kiszállított fenyőfát?
 

Mit kell tudni a vágott fenyőfáról?
 

A vágott fenyőfákat, már október végén, november elején elkezdik kitermelni. A szállítás során hálózni vagy kötözni kell, így elkerülhető, hogy az ágak eltörjenek, megsérüljenek. A vágott fát hazaszállítás után a legjobb valamilyen száraz, hűvös helyen tárolni (pl: pince, erkély, garázs). Ne vigye a fát fűtött helyiségbe, mert idő előtt kiszáradhat! Mivel a vágott fa gyökérzetét vesztette, klasszikus öntözés már nem jöhet szóba, azonban növelhető a fa tartóssága, ha időnként vízzel permetezi, vagy például nedves újságpapírral burkolja be a fát. A fa törzsének csonkját jó ötlet egy nedves ronggyal betekerni, vagy a növényt kevés vízzel töltött vödörbe állítani, így nagyban késleltethető a kiszáradás.

Milyen a tökéletes karácsonyfa? Kérem ezt a cikket feltétlen olvassa el!

  

 

Vélemények

5.00
4 értékelés
5
(4)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Írja meg véleményét!
| 5 / 5 csillag!
2021. 12. 19.
Csodálatos fát kaptunk, továbbiakban sem lesz kérdés, honnan szerezzünk fát
| 5 / 5 csillag!
2021. 12. 19.
| 5 / 5 csillag!
2020. 11. 11.
2019-ben a karácsonyfának való fenyőt a kertészetükből rendeltem. Csodálatos fát kaptam. Köszönöm.
| 5 / 5 csillag!
2017. 12. 08.
A fiamék is és én is ilyen szép vágott lucfenyőt rendeltünk! A Megyeri kertészettel nagyon elégedettek vagyunk így nem volt kérdés, honnan szerezzük be az ünnepekre a fáinkat!