Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Papaver orientale 'Victoria Luise' - Díszpipacs (rózsaszín)

1.390 Ft
Kiszerelés
9*9 es

(ejtsd: papaver)

Kiszerelés: 9x9 cm-es cserépben
Közeg: tőzegtartalmú, tápdús földkeverék
Egész évben ültethető!

Talajtakarás és gyönyörű virágágyás kialakításához ebből a növényből: 4-6 tövet ültessen négyzetméterenként.

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

Lágyszárú évelő növény, a vadon élő pipacs és az étkezési mák rokona, bár termése nem ehető. Virága azonban nagyon hasonló, a díszpipacs virága olyan, mint a búzatáblák széléről ismert élénkpiros, kecses virágú társáé. Szürkészöld, szárnyasan karéjos levelei gyomnövényhez hasonlóak. Május-júniusban nyílik igazi ékessége, majdnem 80 cm magas virágszáron. Nagy, szürkészöld, szőrös bimbóból fejlődik ki krepp papír-szerű virága. Ennek az évelő díszpipacsnak különleges lazacrózsaszín virága van, ami magára vonzza a tekinteteket. Nem érdemes tehát titkolni más kertbarátok elől ha ilyen növénnyel rendelkezünk, ültetése olyan helyre ajánlott, ahol tavasz végétől nyár közepéig látható. Szépségét legjobban egy visszafogott hátteret adó növény, mint a buglyos fátyolvirág vagy az évelő tollborzfű. Élénk színe miatt vegyesen virágzó évelőágyásban is ott lehet a helye, zsályával vagy gyapjas tisztesfűvel kombinálva. Napos helyre ültessük, jó minőségű kerti talajt igényel. Virágzás idején kiemelten fontos a gondozása, öntözés mellett törékeny virágszálát óvatosan megtámaszthatjuk apró bambuszpálcával. Csempésszen egy csöppnyi vadságot kertjébe ezzel a virággal!

Paraméterek

Származás Nemesített fajta, a vadon élő pipacs rokona
Általános alakja, leírása Támasztékot igénylő, gyenge virágzati szárú, ám feltűnő virágdíszű kerti növény.
Levél Szárnyasan karéjos. Színe zöldes-szürke.
Virág/virágzat Gyűrött selyempapírszerű, lazacrózsaszín szirmai tövén fekete folt látható.
Termőhelyi igény Mély rétegű, jó, kerti talajba való.
Felhasználás Évelőágyba ültessük.
Társítás Évelő len (Linum perenne), Buglyos fátyolvirág (Gypsophila paniculata), Orvosi zsálya (Salvia officinalis), Gyapaj tisztesfű vagy nyuszifül (Stachys byzantina)
Szín Rózsaszín
Virágzási hónap Május - Június
Magasság 80 cm
Tőtávolság 35 - 40 cm

Videók