Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

'Padana' őszibarack

6.990 Ft

A szabadgyökerű gyümölcsfákat október 20. és március 20. között - fagymentes időszakban - lehetséges ültetni, ezen időszakon belül szállítjuk ki ebben a kiszerelésben.

Ezen időszakon túl, valamint az év teljes egészében ezt a gyümölcsfát konténeres kiszerelésben is meg tudja rendelni, és bármikor, egész évben el tudja ültetni.

Országos hiány őszibarack fajtákból!

Amennyiben valamely kiszerelés vagy fajta nem elérhető, úgy kérem, nézzen vissza április végén, mert több, mint tízezer gyümölcsfám nevelése fejeződik be, és válik újra rendelhetővé.

Védett tartalom
Ár: Kiszerelés: Kosárba
6.990 Ft
Szabadgyökerű
Menny.:
9.990 Ft
Fiatal konténeres csemete
Menny.:
17.990 Ft
Konténeres - vadőszi alanyon
Menny.:
22.990 Ft
Koros konténeres
Menny.:

Hasznos tudnivalók

A 'Padana' őszibarack főbb jellemző

 

Jellemzői: A ’Padana’ egy olasz őszibarack fajta, amely 1987 óta van kereskedelmi forgalomban. Fája erős növekedési eréllyel rendelkezik, koronája felfelé törő, de idősebb korban terebélyesedik, szélesebbé válik. Bőventermő, megbízható fajta.

Augusztus közepén érik, öntermékeny. A termése gömbölyű, nagy vagy igen nagyméretű. A terméshéj kissé molyhos, alapszíne sárga, melynek 40-50%-át pirosan mosott és márványozott fedőszín borítja.

A terméshús kemény (emiatt jól szállítható), édes, lédús, harmonikus ízvilágú, sárga színű. A mag körül a terméshús piros, a mag középnagy. Magvaváló fajta. Alkalmas friss fogyasztásra és konyhai feldolgozásra egyaránt.

A vadőszibarack alanynak köszönhetően a növekedési erély egyenletes, a termésérés gazdagabb, kiegyensúlyozottabb. Az alany nem tűri a meszes talajt, ilyen talajra nem ajánlott ültetni.

Érésidő: Augusztus közepe

Porzói: Öntermékeny

Talajigény: Jó víz- és levegőgazdálkodású, enyhén meszes vagy semleges kémhatású, humuszban- és tápanyagban gazdag laza talaj ideális a számára.

Fény- és hőigény: Fény és melegigényes növénye, ezért a telepítés helyét gondosan válasszuk meg. A téli fagyokat átvészeli, a tavaszi fagyok károsíthatják.

Vízigény: Közepes vízigényű növény, de a nyári aszályos időszakban gazdag és nagy méretű termést csak rendszeres öntözés mellett várható. 

Ültetési idő: Szabadgyökerű gyümölcsfa március-április, valamint október-november. Konténeres gyümölcsfa márciustól novemberig vagy fagymentes időben akár télen is.

Gondozás: Téli lemosó permetezésre van szüksége, mely rügyfakadás előtt, száraz időben január-februárban történik, esetleg március elején. Az őszi lemosó permetezés ideje hasonló körülmények között november – december.

Amennyiben kártevő vagy kórokozó ütné fel a fejét, úgy növényvédőszeres kezelés alkalmazható betegség specifikusan áprilistól-júliusig. Plusz tápanyagot az ültetés évétől számítva 2-3 évenként juttassunk ki a növénynek.

Metszését tavasszal a virágzás előtt vagy alatt végezhetjük el. Korona alakítás nyáron is történhet. A leggyakrabban kialakított korona forma az őszibarack fák esetében a katlan vagy váza alak, melynek célja, hogy a fény a korona belsejébe is eljusson.

Ebben az esetben 2-3. éves korban kell a sudarat eltávolítani és akkor a főágak oldalirányba fognak növekedni.

Kártevők, betegségek: tafrinára kevésbé érzékeny, monília, levéltetvek, lisztharmat

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 1,8-2,5 m
Sor- és tőtávolság: 3×3,5 m
Termésérés: Augusztus közepe
Vízigény: Közepes
Hő- és fényigény: Nagy

Termés felhasználhatósága: feldolgozás, friss fogyasztás

 

Védett tartalom

 

Paraméterek

Érési idő: VIII. hó – (Augusztus)
Önbeporzó? igen
Magyarországon érés Augusztus közepe

Videók