Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

'Michellini' őszibarack mandula alanyon

5.790 Ft

Mandula alanyon

A szabadgyökerű gyümölcsfákat október 20. és március 20. között - fagymentes időszakban - lehetséges ültetni, ezen időszakon belül szállítjuk ki ebben a kiszerelésben.

Ezen időszakon túl, valamint az év teljes egészében ezt a gyümölcsfát konténeres kiszerelésben is meg tudja rendelni, és bármikor, egész évben el tudja ültetni.

Országos hiány őszibarack fajtákból!

Amennyiben valamely kiszerelés vagy fajta nem elérhető, úgy kérem, nézzen vissza április végén, mert több, mint tízezer gyümölcsfám nevelése fejeződik be, és válik újra rendelhetővé.

Védett tartalom
Ár: Kiszerelés: Kosárba
5.790 Ft
Szabadgyökerű
Menny.:
9.990 Ft
Fiatal konténeres csemete
Menny.:
15.790 Ft
Konténeres - mandula alanyon
Menny.:
16.990 Ft
Konténeres - vadőszi alanyon
Menny.:
19.990 Ft
Koros konténeres
Menny.:

Hasznos tudnivalók

Öntermékeny fajta, porzópár nem szükséges.

Későn, szeptember közepén érő fajta, így kiválóan alkalmas a késői őszibarackfajta választék bővítésére. Nagy méretű, lédús, finom ízű termések szüretelhetők erről a fajtáról, már az őszibarack idény végén is. A gyümölcsök héja fehér színű, pirosan csíkozott fedőszínnel. Fehér húsú, magvaváló. A mandula alanyra szemzett 'Michellini' őszibarack fajta meszes talajokra is jó választás. Meszes talajra célszerű mandula alanyra szemzett fajtát választani.

Ennek oka, hogy az enyhén lúgos, meszes talajból a vadőszibarack alanyra szemzett nemes fajta nem tud elegendő vasat felvenni, így,- mivel a levél zöld színét adó klorofillhoz nélkülözhetetlen a vas, sárgulás (klorózis) alakul ki. Viszont mandula alanyra szemzett fajtánál a klorózis veszélye nem áll fent. A téli fagyokat nehezen viseli, ezért védett helyre ültesse kertjében.

Paraméterek

Érési idő: IX. hó – (Szeptember)
Gyümölcshús színe: fehér
Önbeporzó? igen
Magyarországon érés szeptember közepe

Videók