Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Magyar Búzavirág-Pipacs Mag

1.990 Ft
Menny.:db

Kiszerelés: A két faj magjai külön csomagban, 0,5 grammos kiszerelésben, dísztasakban találhatóak.

Mennyiségi kedvezmény:
3 db felett
1.890 Ft / db
Védett tartalom
Termék címkék:
viragmag

Hasznos tudnivalók

A Magyar Búzavirág-Pipacs Mag főbb jellemző

 

A Magyar Búzavirág – Pipacs magkeverékben a kék búzavirág (Centaurea cyanus) és a mezei pipacs (Papaver rhoeas) kombinációja található, melyek a napos rétek, szántók hangulatát és nem utolsó sorban látványát csempészi a kertünkbe.

Mindkét növény egynyári, de magról felújulnak, így az első vetést követően nincs szükség újravetésre, ezt a növények megteszik helyettünk. A búzavirág égszínkék virágzata erős kontrasztot ad a pipacs vöröslő virágaival.

Talajigény: Közepes tápanyag ellátottságú vagy tápanyagban szegény, jó vízgazdálkodású kerti talaj ideális a növények számára.

Fényigény: Nagy. Napos, esetleg kúszó árnyékos területekre vessük a magokat.

Vízigény: A kifejlett növények kis vízigényűek.

Tápanyagigény: Közepes. A vetés előtti talajelőkészítés során kijuttatható érett komposzt vagy szervestrágya.

Gondozási, ápolási munkák: A magvetés történjen megfelelően előkészített, laza talajba. A magokat kb. 1 cm mélyre vessük, így az eltérő magméret nem jelent hátrányt a kelés során.

A vetést követően öntözzük rendszeresen a növényeket, ennek gyakoriságát a növények többleveles állapotában csökkenthetjük. Ha azt szeretnénk, hogy az egynyári növények magról felújuljanak az elnyílt virágokat és virágzatokat ne távolítsuk el!

Jó tanács: A magokat nagyobb méretű cserépbe, balkonládába is elvethetjük, de ilyen esetben a már fejlődő növények túlöntözését kerüljük!

Fontos tudni:
Fényigény: Nagy
Vízigény: Magvetés után nagy – Kifejlődött növényeké kicsi
Kifejlett magasság: 20-100 cm (fajtól függően)
Ajánlott ültetési mélység: 1-1,5 cm
Vetés ideje: Március - Április
Virágzási idő: Május vége - Szeptember

 

Védett tartalom