Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Lonicera x heckrotti 'Goldflame' – Sárga-rózsaszín virágú kúszólonc

Ár:
3.990 Ft

(ejtsd: lonicéra hekrotti)

Szállítási méret: évszaktól függően 60-120 cm magas
Kiszerelés: 2 literes kertészeti konténerben
Közeg: tőzegtartalmú, tápdús földkeverék

Egész évben ültethető!

Függőleges felület (kerítés, pergola, apácarács, fal) összefüggő befuttatásához javasolt ültetési távolság: 60-90 cm. Tehát ez azt jelenti, hogy ha Önnek van egy 10 méter hosszú szakasza, amit szeretne befuttatni, akkor Önnek 11-17 db növényt kell elültetnie, 60-90 centiméterenként egymástól.

Ajánlom mellé az alábbi termékeket:
Mabako szerves istállótrágya 20 liter Mabako szerves istállótrágya 20 liter
1.990 Ft
Menny.:db

Hasznos tanácsok ehhez a növényhez

Ha kerítését, pergoláját, támfalát szeretné befuttatni kúszócserjével, vagy egy gyors növekedésű talajtakaró cserjét szeretne, mindenképp ajánlom Önnek a Lonicera x heckrotti 'Goldflame' kúszóloncot. Gyors sikert érhet el, és ez a kúszócserje amellett, hogy dekoratív látványt nyújt, kevés gondozást igényel.

Illatos virágai két színben pompáznak, kívül sötét rózsaszínűek, belül sárgák. Csokrokban állnak. Lombhullató faj. Levelei hosszúkás tojásdadok, sötétzöldek. Virágai júniustól szeptember végéig nyílnak.

Csavarodva, 3-4 m magasságra kúszik, de kiválóan alkalmas talajtakarásra is, mivel hajtásai laza "gyepet" alkotnak. Szinte bármelyik talajban szépen fejlődik. Félárnyékos, vagy napfényes helyre ültesse! Teljesen fagytűrő, így a hideg telek sem veszélyeztetik. Alakító metszést igényel, és természetesen az elhalt, beteg részeket is el kell távolítani a cserjéről.