Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Lonicera japonica 'Hall's Prolific' - Japán futólonc

5.990 Ft
Méret
60/100 cm

(ejtsd: lonicéra japonica)

Szállítási méret: évszaktól függően 60-100 cm magas
Kiszerelés: 1-3 literes kertészeti konténerben
Közeg: tőzegtartalmú, tápdús földkeverék

Egész évben ültethető!

Függőleges felület (kerítés, pergola, apácarács, fal) összefüggő befuttatásához javasolt ültetési távolság: 150-170 cm. Tehát ez azt jelenti, hogy ha Önnek van egy 10 méter hosszú szakasza, amit szeretne befuttatni, akkor Önnek 6-7 db növényt kell elültetnie, 150-170 centiméterenként egymástól.

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

A Lonicera japonica 'Hall's Prolific' japán futólonc igen gyors növekedésű, dekoratív és illatos virágú növényre tesz szert. Nyáron virágzó faj. Levelei halványzöldek, lombját télen is megtartó, télizöld kúszócserje. Illatos, fehér-halvány sárga virágai sok örömöt okoznak majd Önnek.

Remekül díszítheti vele a pergolát, kerítést, és gyors sikert érhet el. 6-8 m magasságra is felkúszik. Félárnyékos, vagy napos helyre telepítse, hogy a legjobban fejlődjön a japán futólonc a kertben!

Leginkább a középkötött vályogtalajokat kedveli, de talajban nem válogatós. Könnyen nevelhető, közepes vízigényű kúszócserje. 1,5 - 2 m távolságra ültesse a töveket! Metszéssel kiválóan alakítható.