Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Lilium 'Dizzy' - Orientál liliom (fehér, rózsaszín pettyekkel)

1.690 Ft
Kiszerelés
hagymás

Csomagolt mennyiség: 1 db/tasak
A hagyma körmérete: 16/18 cm
Virágszín: fehér, rózsaszín pettyekkel

Virághagymáim kiszállítása minden évben február 20-tól június 20-ig és augusztus 25-től november 30-ig folyamatosan történik.

Ön a hagymákat tél végétől nyár elejéig, és nyár végétől ősz végéig elültetheti.

Talajtakarás és gyönyörű virágágyás kialakításához ebből a növényből: 5-7 övet ültessen négyzetméterenként.

Védett tartalom
Termék címkék:
liliom virághagyma

Hasznos tudnivalók

A Lilium 'Dizzy' - Orientál liliom (fehér, rózsaszín pettyekkel) főbb jellemzői

 

Jellemzői: A liliomok nyári virágzású, nagyméretű tagjai a kertnek. Hagymás évelők, melyek hagymái télállók, ősszel nem szükséges őket felszedni, de érdemes a hidegebb téli időszakokban letakarni a talajt. Leveleik fényesek, lándzsa alakúak.

Virágaik hat sziromból állnak, kiterülők, impozánsak. A ’Dizzy’ fajta egy színpompás, nagyméretű virágokkal rendelkező fajta, amelynek átlagos magassága 100 cm. A fehér virágszirmokon mályva színű széles sáv húzódik, és a torok felé egyre sűrűbben pettyekkel tarkított.

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag vagy közepesen ellátott talaj ideális a számára, mely nem pangó vizes. Kedveli az enyhén savas, nedvesebb talajviszonyokat.

Fényigény: Közepes fényigényű növény, de gyengébb fényviszonyok mellett nem virágzik, növekedése vontatottá válik. Kedveli a napos, vagy félárnyékos fényviszonyokat. Minimum 6-8 óra megvilágítás szükséges számukra naponta.

Vízigény: A hagymás, gumós, rizómás növények közepes vízigényűnek tekinthetők, mivel a túlzott vízellátás károsíthatja a föld alatti részeket.

Gondozás: Alacsony gondozási igényű növény, melyet nagyban befolyásol az ültetéskor megválasztott hely. Száraz időszakokban öntözzük. Az ültetés előtt lazítsuk fel a talajt, kötött talaj esetén a hagymák, gumók, hagymagumók vagy rizómák alá helyezzünk perlitet,

mely a felesleges vizet elvezeti. Fagytűrő, ezért a téli időszak előtt a hagymák felszedése nem szükséges, de a fagyosabb napokon érdemes a talajt letakarni.

Szerepe a kertben: A hagymás, hagymagumós és gumós növények kerti alkalmazása nagy múltra nyúlik vissza, hiszen a lombos fákkal, cserjékkel szegélyezett kertek tavaszi időszakban meghatározó elemei, melyek néhány képviselője már februárban virágot bont, de vannak olyan fajok és fajták, melyek a nyári időszakban díszítenek.

A liliomok nagytermetű, hagymás évelők, melyek júliusi virágzásukkal varázsolnak színeket a kertbe. Alkalmazhatók szoliterként, és nagyobb dézsában is nevelhetők és társításban is alkalmazhatók.

A ’Dizzy’ fajta egy 100 cm magas liliom, melynek virágszíne igen egyedi, a fehér és a mályvalila kombinációja. Amennyiben társítja, érdemes mellé a fehér színű ’Sibirica’ fajtát választania, amely kiemeli a ’Dizzy’ színeit.

Az összeültetésben helyet kaphat még a ’Green Star’ kardvirág, a társítás elülső részein pedig a fréziák és a kálák is. Kálák közül érdemes a fehér és a rózsaszín virágú fajtákat választania, ezzel is harmóniát teremtve a kertrészen.

Együttvirágzó és társítható hagymások:

Lilium oriental ’Sibirica’ – Liliom
Gladiolus ’Green Star’ – Kardvirág
Freesia – Frézia (egyszerű virágú színkeverék)
Zantedeschia -Kála (fehér)
Zantedeschia -Kála (rózsaszín)

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 100 cm
Ültetési tőtáv: 40-50 cm
Ültetési mélység: 10-15 cm (3-5 cm talajtakarással)
Virágzási idő: Július
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Közepes fényigényű

Felhasználási terület: nyári kert, háttérnövény, kis gondozási igényű kert, évelőkert, látványos virág

 

Védett tartalom

Paraméterek

Kifejlett magasság: 60-120 cm (magas)
Virágszín: rózsaszín-fehér
Virágzási idő: nyáron

Videók