Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Lakóparki veteményes

Megyeri Szabolcs
2013. 07. 09. 00:00:00

Most mondhatnánk, hogy a lehetetlen nem létezik...

Ezt képet Budapesten készítettem. Korábban már foglalkoztam a vietnámi házaspárral akik a lakópark szomszédságában lévő elhagyatott területen kis parcellát kanyarítottak ki maguknak, és azon termelnek, kertészkednek. A helyszínt időről időre megnézem, és látszik milyen szépen érik be kerti munkájuk. A Mángold, a Retek, a Sóska csupa csupa olyan növény, amit talán tudatosan, talán ösztönösen kiválasztva, nemigen lopnak el, még az út széléről sem! A fénykép tehát most sem szolgál más célt, mint megmutatni: öntözőrendszer (egy vödörrel öntöznek) és rengeteg minimálisan szükséges kertészeti kellék nélkül is milyen szép eredményeket lehet elérni!

Sokan írták, hogy "nadehát a vietnámiak majd itt megművelik a földet és az övék is lesz" mondatokra pár gondolat:

Ez ösztönző kell, hogy legyen nekünk (magyaroknak), akik annyira büszkék vagyunk arra, hogy a miénk a "világ legjobb termőföldje", ám ha termő kertet keresünk (én ezt sajnos igazán tudom, hiszen a blogomhoz folyamatosan ilyeneket keresek) bizony sokat kell tekerni hozzá, hogy egy falatnyi megművelt területet találjunk. A miénk a "világ legjobb termőföldje" frázis a legtöbbünk számára nem több, mint üres és teljesítmény nélküli pufogás, egy elképzelt illúzió a termő magyar vidékről, mely magasan veri a más népeknek jutott földeket. Nos, mi sem lehetne ennél hazugabb és képmutatóbb. A jó magyar föld semmi több, csak egy lehetőség, melyet legtöbbünk (lustasága, tehetetlensége révén) nem használ ki.

< < Vissza

Tartalomhoz tartozó címkék: zöldség palánta