Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Labda dália 'Cornel Bronze'

990 Ft

Csomagolt mennyiség: - db/tasak
A hagyma körmérete: I. osztályú
Virágszín: -

Virághagymáim kiszállítása minden évben augusztus 25-től november 30-ig folyamatosan történik.

Ön a hagymákat nyár végétől - egész ősszel - november végéig elültetheti.

Ha szeretne ültetőkosarat is vásárolni...

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

A Labda dália 'Cornel Bronze' főbb jellemző

 

Jellemzői: A ’Cornel Bronze’ egy valóban bronz virágzatszínű dáliafajta, amely igen könnyen társítható. A labdadáliák közé tartozik. Ennél a fajtacsoportnál teljesen telt a virágforma. A virágzat gömbölyded, vagy lapított gömb alakú, 5-15 cm átmérőjű.

A nyelves virágok hossztengelyükben sodrottak, lekerekített, tompa csúcsúak. A ’Cornel Bronze’ nagytermetű, kifejlett magassága egy méter, a helyének tervezésekor ezt figyelembe kell venni a kertben.

Szára erős, vágott virágnak is alkalmas. A virágszín pedig sötét narancsos-barnás-rózsaszín színvilágú. A virágzása júliustól egészen októberig tart, amikor már fagyveszély megnövekedése miatt már fel kell szedni a gumókat.

A gumók fagyérzékenyek, ezért védett helyen teleltetni szükséges őket!

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag vagy közepesen ellátott talaj ideális a számára, mely nem pangó vizes.

Fényigény: Nagy fényigényű növény, gyengébb fényviszonyok mellett nem virágzik.

Vízigény: A hagymás, gumós növények közepes vízigényűnek tekinthetők, mivel a túlzott vízellátás károsíthatja a föld alatti részeket.

Gondozás: Alacsony gondozási igényű növény, melyet nagyban befolyásol az ültetéskor megválasztott hely. Száraz időszakokban öntözzük, az elnyílt virágszárakat metsszük le.

Az ültetés előtt lazítsuk fel a talajt, kötött talaj estén a hagymák, gumók, hagymagumók vagy rizómák alá helyezzünk perlitet, mely a felesleges vizet elvezeti.

Nem fagytűrő, teleltetni szükséges. Ehhez helyezzük tőzegbe, hogy megóvjuk a kiszáradástól és fagymentes, sötét helyen helyezzük el tavaszig.

Szerepe a kertben: A hagymás, hagymagumós és gumós növények kerti alkalmazása nagy múltra nyúlik vissza, hiszen a lombos fákkal, cserjékkel szegélyezett kertek tavaszi időszakban meghatározó elemei, melyek néhány képviselője már februárban virágot bont, de vannak olyan fajok és fajták, melyek a nyári időszakban díszítenek.

A dáliák több formatípust vonultatnak fel, míg a színvariációk száma szinte végtelennek tekinthető. Amennyiben társítja, érdemes a nagytermetű ’Regale’ liliomot mögé ültetni, a ’Cornel Bronze’ fajta színvilágát pedig csak még inkább kiemeli a ’Marble Ball’ fajta színjátéka.

A kék frézia kontrasztot teremt a fajtával, a nagyvirágú piros begónia pedig egészen őszig virágzik. Ha szeretné izgalmasabbá tenni ezt a színvilágot, alkalmazza a ’Green Star’ kardvirágot a társításban.

Együttvirágzó és társítható hagymások:

Lilium oriental ’Regale - Liliom
Dahlia Ball ’Marble Ball’ - Dália
Freesia egyszerű virágú kék - Frézia
Begonia – Begónia (nagyvirágú piros)
Gladiolus ’Green Star’ - Kardvirág

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 100 cm
Ültetési tőtáv: 40-50 cm
Ültetési mélység: 10-15 cm (3-5 cm talajtakarással)
Virágzási idő: Július - Október
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Közepes fényigényű

Felhasználási terület: nyári kert, háttérnövény, kis gondozási igényű kert, évelőkert, látványos virág

 

Védett tartalom