Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Goji bogyó ültetése

Megyeri Szabolcs
2015. 02. 16. 15:48:20

A golyi bogyó ültetése igazán egyszerű feladat, lévén, hogy a talajjal szemben nem igényes. Az ültetésnél csupán arra kell figyelni, hogy napos helyre kerüljenek. Félárnyékos helyen is normálisan fejlődik, de napos helyen érzi magát jól igazán. Sövényként való ültetésénél a tőtáv attól függően, hogy mennyre szeretnénk zárt sövényt 1,2 -0,8 m re ültessük.

Az ültetést ez után 4 lépésre oszthatjuk:

  1. Ültető gödör kialakítása: Ennek során az ültető gödröt, úgy alakítsuk ki, hogy a konténeres földlabda kényelmesen elférjen benne. Olyan mélyre ássuk, hogy ha a növényt belehelyezzük, úgy hogy a földlabda a földfelszínnel egy vonalban legyen még férjen alá komposzt, vagy szerves trágya.
  2. Szerves trágya vagy komposzt elhelyezése: Ennél a munkafolyamatnál biztosítjuk be, hogy a frissen ültetett Goji bogyó csemeténk gyökerei nem tudnak közvetlenül találkozni a szerves trágyával. Ez azért kiemelt fontosságú, mivel a szerves trágya kiégetheti a fiatal gyökereket.
  3. A csemete elhelyezése: Az elhelyezés nagyon fontosan folyamat. Ekkor biztosodjunk meg róla, hogy a csemete függőlegesen áll, a mélység tekintetében a földlabda magassága a mérvadó. Ennek a földfelszín alatt pár centiméterrel kell lennie.
  4. A gödör feltöltése és a beiszapoló öntözés: A gödör felötlését mindig szakaszosan végezzük, mivel így megbizonyosodhatunk róla, hogy kellően letömörítettük a csemete körül a talajt. A szakaszos tömörítés alatt azt értem, hogy a csemete köré az ültető gödörbe némi földet szórunk, majd letömörítjük, majd még egy kis föld és újabb tömörítés, és ezt így folytatjuk, amíg a gödröt fel nem töltöttük. Mikor a gödör fel van töltve, a csemete körül alakítsunk ki egy tányért és azt töltsük fel bőven vízzel majd mikor elitta újra, és ezt is ismételjük, míg az elszivárgás időtartama több percnyire nyúlik.
Tartalomhoz tartozó címkék: goji bogyó