Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Hazai földben termesztett növények
Képet küldünk, mielőtt kiszállítjuk
Segítünk a nyugdíjasoknak is!

Kertfelújítás és a kertészeti szakvélemény

Megyeri Szabolcs
2014. 06. 24. 17:46:21

Gyakori helyzet az, hogy egy kis darab földterületet, vagyis a kertünket teljesen az alapoktól kívánjuk újjáépíteni. Előfordulhat ez egy tavaszi, őszi nagy felújítás alkalmával, de például akkor is, ha kertesházat veszünk, aminek a kertje elhanyagolt, vagy csak nem egyezik ízlésünkkel, így azt teljesen meg kívánjuk reformálni.

Ezekben az esetekben, ha nem is kötelező, de melegen ajánlott egy kertészeti szakvélemény megrendelése, mert míg a kert egyes kisebb részeinek helytelen kivitelezése nem jelent orvosolhatatlan problémát, addig egy, az alapoktól elhibázott koncepció szerint kialakított birtok évekig tartó gondokat, és adott esetben jelentős anyagi pluszkiadást generálhat. Mik lehetnek a buktatók? A faültetéssel könnyű hibázni, ha nem a megfelelő méretű példányt választjuk, vagy túl közel ültetünk épített elemekhez.

A sövény fajtája sem mindegy, ahogy a kert talajának adottságaihoz igazítottan kiválogatott dísznövények is átgondolást igényelnek. A megfelelő fűmag típus is roppant fontos, ahogy az átépítendő földdarab egyéb sajátosságainak felmérése is elengedhetetlen a tartós, dekoratív, és funkcionális eredményhez. A kertészeti, felmérési szakvélemény ezeket a problematikus gócpontokat segít kikerülni, tulajdonképpen egy szakszerű helyszíni vizsgálat alapján összeállított, a talajra, növényekre, fajtaválasztásra, növényvédelemre vonatkozó szakmai jellegű, professzionális ajánlás-együttes.

A felmérési szakvélemény tanácsait követve a kertépítés biztos lábakon állhat, és nem lesz kétségünk afelől, hogy a megfelelő növényfajtákat, a megfelelő helyre ültetjük, valamint természetesen a szakszerű ápoláshoz is kaphatunk útmutatót.

blog comments powered by Disqus