Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Kaktusz dália 'Duo Chat Noir & Hy Trio'

990 Ft

Csomagolt mennyiség: 2 db/tasak
A hagyma körmérete: II. osztály
Virágszín: színkeverék

Virághagymáim kiszállítása minden évben augusztus 25-től november 30-ig folyamatosan történik.

Ön a hagymákat nyár végétől - egész ősszel - november végéig elültetheti.

Ha szeretne ültetőkosarat is vásárolni...

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

A Kaktusz dália 'Duo Chat Noir & Hy Trio' főbb jellemző

 

Jellemzői: A ’Duo Chat Noir & Hy Trio’ egy nagytermetű kaktuszdáliákból álló mix. Ennél a fajtacsoportnál jellemző a telt virágzat. A nyelves virágok teljes hosszukban sodrottak, a szirmok csúcsi része hátrafelé hajlik. A virágzat 10-30 cm átmérőjű lehet.

A ’Duo Chat Noir & Hy Trio’ egy igen gazdagon virágzó dáliafajtákból álló színkeverék, amelynek kifejlett magassága 100 cm. Terebélyes bokrot nevelnek. Virágszínük mélylila és az ehhez illő lila-fehér pettyezett változat.

A virágzás júliustól egészen októberig tart, amikor már fagyveszély megnövekedése miatt már fel kell szedni a gumókat. A gumók fagyérzékenyek, ezért védett helyen teleltetni szükséges őket!

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag vagy közepesen ellátott talaj ideális a számára, mely nem pangó vizes.

Fényigény: Nagy fényigényű növény, gyengébb fényviszonyok mellett nem virágzik.

Vízigény: A hagymás, gumós növények közepes vízigényűnek tekinthetők, mivel a túlzott vízellátás károsíthatja a föld alatti részeket.

Gondozás: Alacsony gondozási igényű növény, melyet nagyban befolyásol az ültetéskor megválasztott hely. Száraz időszakokban öntözzük, az elnyílt virágszárakat metsszük le. Az ültetés előtt lazítsuk fel a talajt, kötött talaj estén a hagymák, gumók, hagymagumók vagy rizómák alá helyezzünk perlitet, mely a felesleges vizet elvezeti.

Nem fagytűrő, teleltetni szükséges. Ehhez helyezzük tőzegbe, hogy megóvjuk a kiszáradástól és fagymentes, sötét helyen helyezzük el tavaszig.

Szerepe a kertben: A hagymás, hagymagumós és gumós növények kerti alkalmazása nagy múltra nyúlik vissza, hiszen a lombos fákkal, cserjékkel szegélyezett kertek tavaszi időszakban meghatározó elemei, melyek néhány képviselője már februárban virágot bont, de vannak olyan fajok és fajták, melyek a nyári időszakban díszítenek.

A dáliák több formatípust vonultatnak fel, míg a színvariációk száma szinte végtelennek tekinthető. A ’Duo Chat Noir & Hy Trio’ egy fajtamix, amelyben a mélylila és a fehér színek keverednek.

A fajták kaktuszdália típusúak, magasságuk 100 cm, ezért érdemes a kertrész hátsó részébe ültetni őket. Előttük kapjanak helyet az alacsonyabb fajok és fajták, mint az egzotikus színharmóniát teremtő ’Bantling’ és ’Little William’ dáliafajták.

Előttük kapjanak helyet a kék fréziák, és a szegélyen kisebb-nagyobb foltokban elhelyezhető a vajszínű csillaghagyma és a narancssárga virágszínű kála.

Együttvirágzó és társítható hagymások:

Dahlia Pompon ’Bantling’ – Dália
Dahlia Pompon ’Little William’ – Dália
Freesia egyszerű virágú kék – Frézia
Triteleia hyacintha – Vajszínű csillaghagyma
Zantedeschia – Kála (narancs)

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 100 cm
Ültetési tőtáv: 50-60 cm
Ültetési mélység: 10-15 cm (3-5 cm talajtakarással)
Virágzási idő: Július - Október
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Közepes fényigényű

Felhasználási terület: nyári kert, háttérnövény, kis gondozási igényű kert, évelőkert, látványos virág

 

Védett tartalom