Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Triteleia lactea 'Hyacinthina' - Vajszínű csillaghagyma

1.390 Ft
Kiszerelés
hagymás

Csomagolt mennyiség: 15 db/tasak
A hagyma körmérete: 4/+ cm
Virágszín: fehér

Ősszel ültethető virághagymáim kiszállítása minden évben augusztus 25-től november 30-ig  folyamatosan történik. 

Ön a hagymákat nyár végétől - egész ősszel - az ősz végéig elültetheti.

Ha szeretne ültetőkosarat is vásárolni...

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

A Triteleia lactea 'Hyacinthina' - Vajszínű csillaghagyma főbb jellemző

 

Jellemzői: A vajszínű csillaghagyma Észak-Amerikából származó hagymagumós évelő dísznövény, melynek magassága 40-50 cm. Habitusa felfelé törő, levelei keskenyek, szinte szálasak, keskeny lándzsa alakúak és tőállóak.

A krémfehér vagy halványlila csillag alakú virágai májusban és júniusban nyílnak, laza ernyővirágzatot alkotnak. Hagymagumói télállók, ezért nem szükséges őket ősszel felszedni, de hidegebb, fagyosabb időben érdemes a kertben felettük a talajt letakarni.

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag vagy közepesen ellátott talaj ideális a számára, mely nem pangó vizes.

Fényigény: Közepes fényigényű növény, árnyékos kertrészeken, gyenge fényviszonyok mellett nem virágzik, növekedése vontatottá válik.

Vízigény: A hagymás, gumós, rizómás növények közepes vízigényűnek tekinthetők, mivel a túlzott vízellátás károsíthatja a föld alatti részeket.

Gondozás: Alacsony gondozási igényű növény, melyet nagyban befolyásol az ültetéskor megválasztott hely. Száraz időszakokban öntözzük.

Az ültetés előtt lazítsuk fel a talajt, kötött talaj esetén a hagymák, gumók, hagymagumók vagy rizómák alá helyezzünk perlitet, mely a felesleges vizet elvezeti. Nem fagytűrő, a téli időszak előtt a hagymák felszedése szükséges.

Szerepe a kertben: A hagymás, hagymagumós és gumós növények kerti alkalmazása nagy múltra nyúlik vissza, hiszen a lombos fákkal, cserjékkel szegélyezett kertek tavaszi időszakban meghatározó elemei, melyek néhány képviselője már februárban virágot bont, de vannak olyan fajok és fajták, melyek a nyári időszakban díszítenek.

A vajszínű csillaghagyma egy krémfehér vagy halványlila virágú, fejecskevirágzatot alkotó, 40-50 cm magas, hagymagumós évelő, amely konténerben is nevelhető, de társításban is elhelyezhető.

Nyár elején virágzik, ezért érdemes mellé a színben kontrasztot alkotó piros pünkösdi rózsát telepíteni.

A nyárelő virágzását követheti a pávaliliom nyílása, melyet kiegészíthetünk a háttérben helyet foglaló dáliákkal és liliomokkal és a különleges, bronz színű nőszirommal is (’Bronze’), amely ugyancsak kora nyáron virágzik.

Együttvirágzó és társítható hagymások:

Paeonia sinensis - Pünkösdi rózsa (piros)
Tigridia pavonia – Pávaliliom
Dahlia Ball ’Marble Ball’ - Dália
Lilium – Liliom (színkeverék 10 db)
Iris germanica ’Bronze’ - Nőszirom

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 40-50 cm
Ültetési tőtáv: 30-40 cm
Ültetési mélység: 10-15 cm (3-5 cm talajtakarással)
Virágzási idő: Május-Június
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Közepes fényigényű

Felhasználási terület: nyári kert, szegélynövény, kis gondozási igényű kert, évelőkert, látványos virág

 

Védett tartalom

Paraméterek

Kifejlett magasság: 30-60 cm (középmagas)
Virágszín: fehér

Videók