Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Iris pumila 'Blue Denim' – Apró nőszirom

1.190 Ft
Menny.:db

(ejtsd: írisz pumila)

Kiszerelés: 9x9 cm-es cserépben
Közeg: tőzegtartalmú, tápdús földkeverék
Egész évben ültethető!

Talajtakarás és gyönyörű virágágyás kialakításához ebből a növényből: - tövet ültessen négyzetméterenként.

Az Iris pumila 'Blue Denim', más néven apró nőszirom, egy kis termetű, törpe íriszfajta, amely az Iridaceae (íriszfélék) családjába tartozik. Ez a változat a kora tavaszi időszakban virágzik, különleges jellemzője a denim, vagyis farmerkék színű virágai, amelyek egyedi és figyelemfelkeltő megjelenést biztosítanak a növénynek.

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

Az Iris pumila 'Blue Denim' – Apró nőszirom főbb jellemzői:

Az 'Blue Denim' különösen vonzó a kertészek számára, köszönhetően a mély kék árnyalatú virágainak, amelyeket gyakran világosabb vénák vagy szakáll díszít, így még látványosabbá téve a virágokat. A növény kompakt növekedése miatt tökéletes választás kisebb kertekbe, sziklakertekbe vagy konténerekbe.

Az Iris pumila 'Blue Denim' mérete jellemzően 10-30 cm között mozog, ami ideálissá teszi az alacsonyabb növényzetet preferáló kertészeti területekre, ahol a törpe növények kiemelkedő szerepet kapnak. Az 'Blue Denim' virágzása kora tavasszal kezdődik, általában áprilisban vagy májusban, ami lehetővé teszi, hogy az egyik első színes virág legyen a kertben. A denim kék virágok hozzájárulnak a kora tavaszi kertek életre keltéséhez.

Legjobban teljes napfényben vagy enyhe részleges árnyékban fejlődik. A bőséges virágzás érdekében ajánlott a napos helyet választani. Preferálja a nedves, jó vízelvezetésű, termékeny talajt. 

A 'Blue Denim' ideális választás sziklakertekbe, évelőágyások szegélyébe vagy konténerekbe és balkonládákba. Kompakt mérete és korai virágzása miatt különösen alkalmas kisebb kertekben vagy korlátozott térű teraszokon és erkélyeken való használatra. A denim kék virágok kiválóan kombinálhatók más tavaszi virágokkal, így létrehozva színes és dinamikus kompozíciókat a kertben.

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 10-30 cm
Fényigény: Közepes
Vízigény: Közepes