Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Iris pumila 'April Accent' – Apró nőszirom

1.190 Ft
Menny.:db

(ejtsd: írisz pumila)

Kiszerelés: 9x9 cm-es cserépben
Közeg: tőzegtartalmú, tápdús földkeverék
Egész évben ültethető!

Talajtakarás és gyönyörű virágágyás kialakításához ebből a növényből: - tövet ültessen négyzetméterenként.

Az Iris pumila 'April Accent', más néven apró nőszirom, egy kis termetű, törpe íriszfajta, amely az Iridaceae (íriszfélék) családjába tartozik. Ez a fajta különösen a korai tavaszi virágzásáról ismert, amely egyik elsőként hozza színes virágait a kertekbe, gyakran már áprilisban, ahogy a neve is sugallja.

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

Az Iris pumila 'April Accent' – Apró nőszirom főbb jellemzői:

Az 'April Accent' jellemzői közé tartoznak a látványos, élénk színű virágok, amelyek általában több árnyalatban pompáznak, így különleges vizuális élményt nyújtva. A virágok mérete viszonylag kicsi, de intenzív színeikkel és formájukkal kiemelkednek a növény zöldjéből. A levelek keskenyek, kard alakúak, jellegzetesen zöld színűek.

Az Iris pumila 'April Accent' törpe méretű, általában csak 10-15 cm magasságot ér el, szélessége pedig hasonlóan kompakt. Ez a méret ideálissá teszi kisebb kertekbe, sziklakertekbe vagy évelőágyások előterébe való ültetésre. Az Iris pumila 'April Accent' virágzása korai tavasszal kezdődik, gyakran már áprilisban, ami a kert egyik első színes virágzású növényévé teszi. A virágok színes és élénk megjelenése hozzájárul a kora tavaszi kertek életre keltéséhez.

Legjobban teljes napfényben vagy enyhe részleges árnyékban fejlődik. A bőséges virágzás érdekében ajánlott a napos helyet választani. Preferálja a nedves, jó vízelvezetésű, termékeny talajt. 

Az 'April Accent' tökéletes választás sziklakertekbe, évelőágyások szegélyébe vagy konténerekbe és balkonládákba. Kompakt mérete és korai virágzása miatt különösen alkalmas kisebb kertekben vagy korlátozott térű teraszokon és erkélyeken való használatra. A virágok színe és forma miatt az 'April Accent' kiválóan alkalmas arra, hogy érdekes vizuális kontrasztot hozzon létre a kert többi részével, különösen más tavaszi virágokkal kombinálva.

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 10-15 cm
Fényigény: Közepes
Vízigény: Közepes