Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Iris germanica 'Lugano' – Kerti nőszirom

1.190 Ft
Menny.:db

(ejtsd: írisz germánika)

Kiszerelés: 9x9 cm-es cserépben
Közeg: tőzegtartalmú, tápdús földkeverék
Egész évben ültethető!

Talajtakarás és gyönyörű virágágyás kialakításához ebből a növényből: - tövet ültessen négyzetméterenként.

Az Iris germanica 'Lugano', más néven kerti nőszirom, egy csodálatos évelő növény, amely az íriszfélék (Iridaceae) családjába tartozik. Ez a fajta különleges az intenzív színei és nagy, látványos virágai miatt, amelyek a késő tavasztól a nyár elejéig virítanak. 

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

Az Iris germanica 'Lugano' – Kerti nőszirom főbb jellemzői:

Az Iris germanica 'Lugano' virágai igazán lenyűgözőek. A nagyméretű virágok kifejezetten dekoratívak, így ez a fajta kiválóan alkalmas kertek díszítésére, különösen akkor, ha hangsúlyos színfoltokra van szükség.

A 'Lugano' általában 70-90 cm magasságot ér el, ami lehetővé teszi, hogy kiemelkedjen az évelőágyásban vagy akár szoliterként is. Szélessége általában kisebb, de kellő helyet igényel a megfelelő levegőzés és növekedés érdekében. A 'Lugano' virágzása késő tavasztól a nyár elejéig tart, amely idő alatt a növény gazdag lila virágokkal díszíti a kertet. A virágok nemcsak szemet gyönyörködtetőek, hanem kellemes illatukkal is hozzájárulnak a kert atmoszférájához.

Legjobban teljes napfényben vagy enyhe részleges árnyékban fejlődik. A bőséges virágzás érdekében ajánlott a napos helyet választani. Preferálja a nedves, jó vízelvezetésű, termékeny talajt. 

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 70-90 cm
Fényigény: Közepes
Vízigény: Közepes