Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Iris germanica 'Glacier' – Kerti nőszirom

1.190 Ft

(ejtsd: írisz germanika)

Kiszerelés: 9x9 cm-es cserépben
Közeg: tőzegtartalmú, tápdús földkeverék
Egész évben ültethető!

Talajtakarás és gyönyörű virágágyás kialakításához ebből a növényből: - tövet ültessen négyzetméterenként.

Az Iris germanica 'Glacier', más néven kerti nőszirom, egy lenyűgöző évelő növény, amely az íriszfélék (Iridaceae) családjába tartozik. Ez a fajta különösen azért népszerű a kertészek és a tájépítészek körében, mert gyönyörű, tiszta fehér virágokkal büszkélkedhet, amelyek a késő tavasztól a nyár elejéig díszítik a kerteket.

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

Az Iris germanica 'Glacier' – Kerti nőszirom főbb jellemzői:

A 'Glacier' jellemzően erőteljes növekedésű és bőséges virágzású, amelynek virágai nagyméretűek, és a sziromlevelek gyakran finom, világoskék vagy lila árnyalatú rajzolatokkal rendelkeznek az alapon. A középső részen, az úgynevezett "szakállon" is megjelenhetnek különleges díszítő jellegzetességek.

Az Iris germanica 'Glacier' magassága általában 70-90 cm körül mozog, így ez a nőszirom fajta tökéletes választás lehet magasabb évelőágyásokba vagy akár szoliterként is, ahol igazán kiemelkedik elegáns megjelenésével. A 'Glacier' virágzása késő tavasztól a nyár elejéig tart, amely idő alatt a növény gyönyörű fehér virágokkal díszíti a kertet. A virágok különleges szépségükkel és finom illatukkal vonzzák a figyelmet.

Legjobban teljes napfényben vagy enyhe részleges árnyékban fejlődik. A bőséges virágzás érdekében ajánlott a napos helyet választani. Preferálja a nedves, jó vízelvezetésű, termékeny talajt. 

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 70-90 cm
Fényigény: Közepes
Vízigény: Közepes