Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Inula ensifolia 'Compacta' – Törpe kardlevelű peremizs

2.190 Ft
Menny.:db

(ejtsd: inula enzifólia)

Kiszerelés: 2 literes kertészeti konténerben
Közeg: tőzegtartalmú, tápdús földkeverék
Egész évben ültethető!

Talajtakarás és gyönyörű virágágyás kialakításához ebből a növényből: - tövet ültessen négyzetméterenként.

Az Inula ensifolia 'Compacta', más néven törpe kardlevelű peremizs, egy kis termetű, évelő növény, amely a fészkesvirágzatúak (Asteraceae) családjába tartozik. Ez a változat az Inula ensifolia faj kompakt formája, amely különösen alkalmas sziklakertekbe, évelőágyások előterébe vagy szegélyek kialakítására.

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

Az Inula ensifolia 'Compacta' – Törpe kardlevelű peremizs főbb jellemzői:

A 'Compacta' fajta jellemzői közé tartoznak a keskeny, kard alakú levelek és a nyár közepétől ősz elejéig tartó virágzás. A növény aranysárga, napraforgóhoz hasonló virágai bőségesen nyílnak, vonzó látványt nyújtva, és beporzó rovarokat, mint például méheket és pillangókat vonzanak.

Az Inula ensifolia 'Compacta' egy törpe növekedésű változat, amely általában csak 20-30 cm magasságot ér el, szélessége is hasonlóan kompakt, ami lehetővé teszi, hogy kisebb kertekben vagy korlátozott helyű területeken is jól alkalmazható legyen.

A 'Compacta' virágai a nyár közepétől ősz elejéig nyílnak, hosszú virágzási időszakot biztosítva. A virágok átmérője jelentős lehet a növény méretéhez képest, így a 'Compacta' kiváló választás azok számára, akik szeretnék élénkítani kertjük színvilágát a nyári és őszi hónapokban.

A törpe kardlevelű peremizs a legjobban teljes napfényben fejlődik, de elviseli a részleges árnyékot is. A bőséges virágzás érdekében azonban ajánlott napos helyet választani.
Jól alkalmazkodik különböző talajtípusokhoz, de a legjobban a jól lecsapolódó, közepesen termékeny talajban növekszik. Nem szereti a pangó vizet, ezért fontos a jó vízelvezetés. Mérsékelt vízigényű, de rendszeres öntözést igényel a száraz időszakokban.

A törpe kardlevelű peremizs ideális választás sziklakertekbe, évelőágyások szegélyére vagy akár konténeres kertészkedéshez is. Kompakt mérete és bőséges virágzása miatt jól kombinálható más évelő növényekkel, létrehozva színes és dinamikus kompozíciókat a kertben.

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 20-30 cm
Fényigény: Közepes
Vízigény: Közepes