Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Hasznos tanácsok videóban.

Hydrangea quercifolia 'Burgundy' - Tölgylevelű hortenzia

Ár:
4.490 Ft

(ejtsd: hidrangéa kvercifólia)

Szállítási méret: évszaktól függően 20-60 cm magas
Kiszerelés: 1-3 literes kertészeti konténerben 
Közeg: tőzegtartalmú, tápanyagban dús földkeverék

Egész évben ültethető!

Mennyiségi kedvezmény:
3 db felett
4.090 Ft / db
NEM KAPHATÓ!
Kifutás dátuma:
2021-07-12

Hasznos tanácsok ehhez a növényhez

Ritka az olyan dísznövény, ami egyesíti magában egy fa lombozatának szépségét, és egy cserje kompaktságát, könnyű kezelhetőségét. Ha Ön is egy olyan cserjefélét keres, ami dús levélzetével egy fa lombkoronáját idézi, mégis elfér a kisebb kertben is, akkor a tölgylevelű hortenzia éppen Önnek való!

Ez az érdekes cserjeféle a tölgyfához hasonló levele mellett elsősorban látványos virágzatával hódítja majd meg az Ön szívét is! A májusban fakadó, júliusig díszló virágok először fehéres színezetűek, később rózsaszín árnyalatot vesznek fel, alakjuk a vadgesztenye virágához hasonló, díszítőértéküket csak fokozza az egyenletes háttért jelentő élénk színű lombozat.

Megjelenésével elsősorban a természetközeli stílusban kialakított kertek fő növénye, de bárhova telepíthető, ahová Ön egy dús lombozatú, kiemelkedő esztétikájú közepes magasságú cserjefélét álmodott meg! Ideális választás előkertekbe, parlagi kertrészekbe, de utcafronti növénydíszként is bátran ajánlom! Az ültetése még erősebben árnyékolt területekre is javasolt, ilyen körülmények között is virágzik, ezért remek választás árnyékolt sarkakba, vagy például sűrű lombozatú fák alá. A tölgylevelű hortenzia környezeti igényei visszafogottak, vízigénye közepes, jó szárazságtűrő, de nedvesség hiányában a virágzás elmaradhat. Talajigénye egyszerű, a semleges vagy enyhén savas, tápanyagdús, jó vízáteresztésű közeget kedveli, melyet könnyen megteremthetünk neki bármilyen adottságú kertben.

Betegségei jelentéktelenek, ellenálló cserjeféle, metszése pedig csupán az elhalt, elszáradt hajtások levágásából áll! Magassága várhatóan 1.5-2 méter, így ültetését kisebb kertekbe is ajánlom, nagyszerűen töltheti ki az "üres" helyeket a birtokon, jó választás előkertekbe, nagyobb területen pedig kör alaprajzú burjánzó növénysziget, vagy éppen hosszanti lombos sövénysor is kialakítható belőle!

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!