Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Hasznos tanácsok videóban.

Hydrangea paniculata 'Vanille Fraise' - Bugás hortenzia

Ár:
6.990 Ft

(ejtsd: hidrangea pánikuláta)

Szállítási méret: évszaktól függően 20-60 cm magas
Kiszerelés: 2-5 literes kertészeti konténerben 
Közeg: tőzegtartalmú, tápanyagban dús földkeverék

Egész évben ültethető!

Ajánlom mellé az alábbi termékeket:
Mabako szerves istállótrágya 20 liter Mabako szerves istállótrágya 20 liter
1.190 Ft
Menny.:db

Hasznos tanácsok ehhez a növényhez

A Hydrangea paniculata 'Vanille Fraise' bugás hortenzia az Ön kertjének is látványos dísze lehet, ha úgy dönt, hogy kertjébe ülteti. Gyönyörű formájú, nagy díszítőértékkel bíró lombhullató díszcserje, ezért szoliternek ajánlom, de kisebb csoportokba ültetve is nagyon szép látványt nyújt egész nyáron át a szeptemberig tartó virágzása miatt.

Nagy, kúp alakú virágzatát fehér, majd rózsaszín virágok alkotják. Az elszáradt virágokkal is díszíti a kertet. A virágzatok nagyobb méretű meddő és apró, termékeny virágokból állnak.

Ennek a csodálatos, fehér-rózsaszín virágú hortenziának a nevelése nagyon könnyű, mivel fagyokra nem érzékeny, télálló fajta. Kiválóan tűri a városi légszennyeződést is. Enyhén savanyú talajt igényel, de a meszes talajt elviseli, sokkal jobban, mint a gömbvirágú hortenziák. A terület kiválasztásakor mindenképp gondoljon arra, hogy cserjéje a napfényes, vagy félárnyékos helyet kedveli. A bugás hortenzia a nedves, jó vízáteresztő képességű, tápanyagdús talajt kedveli.

Ha kora tavasszal erősen visszametszi, akkor még bővebb virágzásra serkenthető hortenzia cserjéje, mivel virágzatait az új, ezévi hajtásokon hozza.

További növényeink is érdekelhetik

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!