Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Hydrangea paniculata 'Pastelgreen'® – Bugás hortenzia

Ár:
5.890 Ft

(ejtsd: hidrangéa pánikuláta)

Szállítási méret: 40-60 cm magas
Kiszerelés: 3 literes kertészeti konténerben
Közeg: tápanyagban gazdag kertészeti földkeverék

Egész évben ültethető!

Menny.:db

Hasznos tanácsok ehhez a növényhez

A Hydrangea paniculata 'Pastelgreen'® – Bugás hortenzia főbb jellemző

 

Habitus: Bokros növekedésű, erős levélzetű, felálló ágrendszerű, lombhullató bugás hortenzia. Levelei sötétzöldek, oválisak, szőrözöttek. Kifejlett magassága 1,2-1,5 méter.

Virág: Buga virágzatát nagy méretű, négyszirmú steril virágok alkotják, melyek kezdetben pasztell zöldek, majd fehérek, utána halvány rózsaszínek később pedig lila színűvé válnak.

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag semleges vagy enyhén savas kémhatású talaj ideális a számára.

Fényigény: Közepes fényigényű növény, félárnyékos esetleges árnyékos fekvés ideális a számára.

Vízigény: Közepes vízigényű növény, talaját óvjuk a kiszáradástól és öntözzük rendszeresen az aszályos időszakban.

Gondozás: A labda hortenziák nem igényelnek metszést, mivel virágot mindig az előző évi vesszőn hoznak. Ezért fontos, hogy télen takarjuk, így elkerülve, hogy elfagyjon és elmaradjon a virágzás.

A tölgylevelű hortenzia sem igényel metszést csupán az elhalt ágak eltávolítását. A bugás hortenziák a metszést jól tűrik és szükséges is a megfelelő virágképződéshez. Ha tűző napra telepítjük, akkor a virágok összefonnyadhatnak, ezért ezt kerüljük.

A fiatal növényeket 5-6 éves korukig a fagyok beállta előtt takarjuk. Bármelyik fajtáról legyen szó, öntözzük rendszeresen, mert bár kisebb szárazságot elviselnek az a virágzás rovására megy. A talajtakarás javítja a talaj vízháztartását így érdemes alkalmazni.

Társítás és elhelyezés a kertben: A hortenziák klasszikusnak tekinthető növények, melyek először jutnak eszünkbe, amikor a kert árnyékos, félárnyékos részeire szeretnénk növény választani.

Jellemzően bokros habitusok, nagyméretű gömb vagy kúpos formájú virágzatuk és színvariációk sokasága miatt töretlen népszerűségnek örvendő csoport. A bugás hortenzia leginkább szoliterként érvényesül, de természetesen társítani is kiválóan lehet.

A ’Pastelgreen’ bugás hortenzia egy igazi kaméleon, hiszen nagyméretű steril virágai több színváltozáson mennek át, így folyamatosan új színeket és árnyalatokat mutat a virágzás teljes időtartama alatt. Ezt a színváltozást ellensúlyozandó társítsuk fehér virágzatú ’Early Harry’ bugás hortenziával és szintén fehér virágú ’White Bouquet’ nyáriorgonával.

Már ebben az összeállításban beszélhetünk társításról, de tovább is bővíthetjük, ha az előtérbe virágzó évelőket telepítünk, így a május-júniusban nyíló rózsaszín virágú ’Tom Eckhardt’ illatos bazsarózsát, mely virágzása előzi a cserjékét, így már korán színt hoz a kertbe, valamint a szintén rózsaszín virágzatú, de már a cserjékkel együtt nyíló ’Sugar Lace’ méhbalzsamot, melyet kombináljunk a világossárga virágú ’Chandelier’ csillagfürttel.

Társításra javasolt növényfajták:

Hydrangea paniculata 'Early Harry' – Bugás hortenzia
Buddleia davidii 'White Bouquet' – Fehér virágú nyáriorgona
Paeonia lactiflora 'Tom Eckhardt' – Illatos bazsarózsa
Monarda 'Sugar Lace' – Méhbalzsam
Lupinus 'Chandelier' – Csillagfürt

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 1,5 -1,5 m
Kifejlett szélesség: 1,5 m
Ültetési tőtáv: 1,5 m
Virágzási idő: Július-Szeptember
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Közepes fényigényű
Lombhullató: Igen
Méhlegelő: Nem

Felhasználási terület: cserjesorok, szoliter, árnyékos kert, vidéki kert

 

Védett tartalom

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!