Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Hydrangea paniculata 'Magical Starlight' – Bugás hortenzia

Ár:
13.990 Ft

(ejtsd: hidrangéa pánikuláta)

Szállítási méret: 60 cm magas törzsre oltva
Kiszerelés: 5 literes kertészeti konténerben
Közeg: tápanyagban gazdag kertészeti földkeverék

Egész évben ültethető!

Menny.:db

Hasznos tanácsok ehhez a növényhez

A Hydrangea paniculata 'Magical Starlight' – Bugás hortenzia főbb jellemző

 

Habitus: Bokros növekedésű, erős levélzetű, felálló ágrendszerű, lombhullató bugás hortenzia. Levelei sötétzöldek, oválisak. Kifejlett magassága 2 méter.

Virág: A fehér színű, buga virágzata fehér és zöld színű virágokból áll. A virágzat csúcsún a zöld szín dominál.

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag semleges vagy enyhén savas kémhatású talaj ideális a számára.

Fényigény: Közepes fényigényű növény, félárnyékos esetleges árnyékos fekvés ideális a számára.

Vízigény: Közepes vízigényű növény, talaját óvjuk a kiszáradástól és öntözzük rendszeresen az aszályos időszakban.

Gondozás: A labda hortenziák nem igényelnek metszést, mivel virágot mindig az előző évi vesszőn hoznak. Ezért fontos, hogy télen takarjuk, így elkerülve, hogy elfagyjon és elmaradjon a virágzás.

A tölgylevelű hortenzia sem igényel metszést csupán az elhalt ágak eltávolítását. A bugás hortenziák a metszést jól tűrik és szükséges is a megfelelő virágképződéshez. Ha tűző napra telepítjük, akkor a virágok összefonnyadhatnak, ezért ezt kerüljük.

A fiatal növényeket 5-6 éves korukig a fagyok beállta előtt takarjuk. Bármelyik fajtáról legyen szó öntözzük rendszeresen, mert bár kisebb szárazságot elviselnek az a virágzás rovására megy. A talajtakarás javítja a talaj vízháztartását így érdemes alkalmazni.

Társítás és elhelyezés a kertben: A hortenziák klasszikusnak tekinthető növények, melyek először jutnak eszünkbe, amikor a kert árnyékos, félárnyékos részeire szeretnénk növény választani.

Jellemzően bokros habitusok, nagyméretű gömb vagy kúpos formájú virágzatuk és színvariációk sokasága miatt töretlen népszerűségnek örvendő csoport. A bugás hortenzia leginkább szoliterként érvényesül, de természetesen társítani is kiválóan lehet.

A ’Magical Starlight’ virágzata nagy hasonlóságot mutat a ’Magical’ fajtasorozat 'Magical Himalaya' fajtájával, azonban több meddő virágot nevel és a kifejlett magasságban és a virágzat méretében is nagyobb fajtáról van szó. A fajta szoliterként jól alkalmazható, de akár kis gondozási igényű kertekbe is telepíthetjük.

Ha egy igazán figyelemfelkeltő társítást szeretnénk létrehozni, akkor vegyesen telepítsük ’Mikawa Yatsubusa’ piros levelű és ’Orangeola’ tűzpiros japán juhar fajtákkal, melyekkel erős kontrasztot hozhatunk létre.

Az előtér növényeiként ezt a kontrasztot tovább gondolva telepítsünk narancs lombozatú, fodros levélszélű ’Peach Crisp’ és világos zöld alapszínű, bordóval díszített ’Gold Cascade’ tűzeső fajtákat. Az erő színeket kis csoportokba telepített fehér, ’Alba’ pettyegetett gyűszűvirággal oldjuk.

Társításra javasolt növényfajták:

Acer palmatum 'Mikawa Yatsubusa' – Japán juhar
Acer palmatum 'Orangeola' - Japán juhar
Heuchera 'Peach Crisp' – Tűzeső
Heucherella (x) 'Gold Cascade' - Tűzeső
Digitalis purpurea 'Alba' - Pettyegetett gyűszűvirág

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 1,5 – 2 m
Kifejlett szélesség: 2 m
Ültetési tőtáv: 1,5 m
Virágzási idő: Július-Szeptember
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Közepes fényigényű
Lombhullató: Igen
Méhlegelő: Nem

Felhasználási terület: cserjesorok, szoliter, árnyékos kert, vidéki kert

 

Védett tartalom

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!