Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Hydrangea paniculata 'Magical Flame'® – Rózsaszín bugás hortenzia

Ár:
5.990 Ft

(ejtsd: hidrangéa pánikuláta)

Szállítási méret: 40-60 cm magas
Kiszerelés: 5 literes kertészeti konténerben
Közeg: tőzegtartalmú, tápdús földkeverék

Egész évben ültethető!

Menny.:db

Hasznos tanácsok ehhez a növényhez

A Hydrangea paniculata 'Magical Flame'® – Rózsaszín bugás hortenzia főbb jellemző

 

Habitus: Bokros növekedésű, erős levélzetű, felálló ágrendszerű, lombhullató bugás hortenzia. Kifejlett magassága megközelítőleg 1,5 méter.

Virág: Apró, steril virágai nagy méretű buga virágzatban tömörülnek. A virágok kezdetben fehér színűek majd fokozatosan sötét rózsaszín árnyalatot öltenek.

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag semleges vagy enyhén savas kémhatású talaj ideális a számára.

Fényigény: Közepes fényigényű növény, félárnyékos esetleges árnyékos fekvés ideális a számára.

Vízigény: Közepes vízigényű növény, talaját óvjuk a kiszáradástól és öntözzük rendszeresen az aszályos időszakban.

Gondozás: A labda hortenziák nem igényelnek metszést, mivel virágot mindig az előző évi vesszőn hoznak. Ezért fontos, hogy télen takarjuk, így elkerülve, hogy elfagyjon és elmaradjon a virágzás.

A tölgylevelű hortenzia sem igényel metszést csupán az elhalt ágak eltávolítását. A bugás hortenziák a metszést jól tűrik és szükséges is a megfelelő virágképződéshez. Ha tűző napra telepítjük, akkor a virágok összefonnyadhatnak, ezért ezt kerüljük.

A fiatal növényeket 5-6 éves korukig a fagyok beállta előtt takarjuk. Bármelyik fajtáról legyen szó öntözzük rendszeresen, mert bár kisebb szárazságot elviselnek az a virágzás rovására megy. A talajtakarás javítja a talaj vízháztartását így érdemes alkalmazni.

Társítás és elhelyezés a kertben: A hortenziák klasszikusnak tekinthető növények, melyek először jutnak eszünkbe, amikor a kert árnyékos, félárnyékos részeire szeretnénk növény választani.

Jellemzően bokros habitusok, nagyméretű gömb vagy kúpos formájú virágzatuk és színvariációk sokasága miatt töretlen népszerűségnek örvendő csoport. A bugás hortenzia leginkább szoliterként érvényesül, de természetesen társítani is kiválóan lehet.

A ’Magical Flame’ fajta virágai fehérből fokozatosan sötét rózsaszín színt öltenek, hasonlóan a 'Magical Fire' fajtához, azonban annál sötétebb színt érnek el.

Kifejlett magassága révén kisebb alapterületű kertekben is elhelyezhető, de több tő telepítésével a hatás tovább fokozható. Egyszerű kombinációként telepítsük vegyesen a fehér virágú ’Magical Moonlight’ bugás hortenziával, mely a sötét rózsaszín virágszínnel ad erőteljes kontrasztot.

Előterükbe telepítsünk fehér ’Alba’ gyűszűvirágot, mely virágformájával ad plusz értéket a társításnak, továbbá válasszunk még sárga virágú, bordó torkú ’Friar Truck’ sásliliomot és kék virágú ’Blue Giant’ afrikai szerelemvirágot. A szegélyrégió növényeként pedig telepítsünk alacsony, de dekoratív levélzetű októberi varjúhájat.

Társításra javasolt növényfajták:

Hydrangea paniculata 'Magical Moonlight'® – Fehér bugás hortenzia
Digitalis purpurea 'Alba' - Pettyegetett fehér gyűszűvirág
Hemerocallis 'Friar Tuck' – Sásliliom
Agapanthus 'Blue Giant' – Szerelemvirág
Sedum sieboldii - Októberi varjúháj

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 1,2- 1,5 m
Kifejlett szélesség: 1,5 m
Ültetési tőtáv: 1,5 m
Virágzási idő: Július-Szeptember
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Közepes fényigényű
Lombhullató: Igen
Méhlegelő: Nem

Felhasználási terület: cserjesorok, szoliter, árnyékos kert, vidéki kert

 

Védett tartalom

Vélemények

5.00
1 értékelés
5
(1)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Írja meg véleményét!
| 5 / 5 csillag!
2020. 07. 25.
Gyönyörű virágok csodás hortenziák, mindet szeretném még enni. Rengeteg új fajta amit még nem is láttam!