Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Hydrangea paniculata 'Living Sugar Rush' – Bugás hortenzia

Ár:
7.590 Ft

(ejtsd: hidrangéa pánikuláta)

Szállítási méret: évszaktól függően 20-60 cm magas
Kiszerelés: 2-6 literes kertészeti konténerben
Közeg: tápanyagban gazdag kertészeti földkeverék

Egész évben ültethető!

Menny.:db

Hasznos tanácsok ehhez a növényhez

A Hydrangea paniculata 'Living Sugar Rush' – Bugás hortenzia főbb jellemző

 

Habitus: Bokros növekedésű, erős levélzetű, felálló ágrendszerű, kompakt habitusú, lombhullató bugás hortenzia. Kifejlett magassága ritkán haladja meg a 80 centimétert.

Virág: Apró, steril virágai nagy méretű buga virágzatban tömörülnek. A virágok kezdetben zöldek majd fokozatosan fehér színt öltenek.

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag semleges vagy enyhén savas kémhatású talaj ideális a számára.

Fényigény: Közepes fényigényű növény, félárnyékos esetleges árnyékos fekvés ideális a számára.

Vízigény: Közepes vízigényű növény, talaját óvjuk a kiszáradástól és öntözzük rendszeresen az aszályos időszakban.

Gondozás: A labda hortenziák nem igényelnek metszést, mivel virágot mindig az előző évi vesszőn hoznak. Ezért fontos, hogy télen takarjuk, így elkerülve, hogy elfagyjon és elmaradjon a virágzás.

A tölgylevelű hortenzia sem igényel metszést csupán az elhalt ágak eltávolítását. A bugás hortenziák a metszést jól tűrik és szükséges is a megfelelő virágképződéshez. Ha tűző napra telepítjük, akkor a virágok összefonnyadhatnak, ezért ezt kerüljük.

A fiatal növényeket 5-6 éves korukig a fagyok beállta előtt takarjuk. Bármelyik fajtáról legyen szó öntözzük rendszeresen, mert bár kisebb szárazságot elviselnek az a virágzás rovására megy. A talajtakarás javítja a talaj vízháztartását így érdemes alkalmazni.

Társítás és elhelyezés a kertben: A hortenziák klasszikusnak tekinthető növények, melyek először jutnak eszünkbe, amikor a kert árnyékos, félárnyékos részeire szeretnénk növény választani.

Jellemzően bokros habitusok, nagyméretű gömb vagy kúpos formájú virágzatuk és színvariációk sokasága miatt töretlen népszerűségnek örvendő csoport. A bugás hortenzia leginkább szoliterként érvényesül, de természetesen társítani is kiválóan lehet.

A ’Living Sugar Rush’ egyedi báját a virágok színváltozása adja, mely során zöldből fokozatosan fehér színbe mennek át, ez a változás több nap alatt zajlik le, így plusz értéket képvisel a társításunkban. Megfelelő vízellátás mellett napos fekvésbe is telepíthetjük növényünket, így lehetőség adódik arra, hogy napfényigényes növényekkel is társítsuk.

A ’Living Sugar Rush’ hortenzia előterébe telepítsünk levélzetével is díszítő, nyár második felében virágzó ’Herbstfreude’ varjúhájat, nyár elején virágzó díszhagymát (Allium senenscens) valamint rózsaszín virágú, kompakt növekedésű ’Sensation Compact Rose’ rózsaszín ligeti zsályát.

A virágzó növények közül telepítsünk illatos, sárga virágú ’Cartwheels’ sásliliomot és vakítóan fehér virágú ’Polar Ice’ afrikai szerelemvirágot. A fehér szerelemvirág telepítésével még jobban kiemelhetjük a hortenzia virágzatának színváltozását, hiszen a kezdeti zöld szín még feltűnőbb lesz.

Társításra javasolt növényfajták:

Sedum 'Herbstfreude' - Bordó varjúháj
Salvia nemorosa 'Sensation Compact Sky Rose' - Ligeti zsálya
Allium senenscens - Díszhagyma
Agapanthus 'Arctic Star' – Afrikai szerelemvirág
Hemerocallis 'Cartwheels' - Sásliliom

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 0,8 m
Kifejlett szélesség: 0,8 m
Ültetési tőtáv: 1 m
Virágzási idő: Július-Szeptember
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Közepes fényigényű
Lombhullató: Igen
Méhlegelő: Nem

Felhasználási terület: cserjesorok, szoliter, árnyékos kert, vidéki kert

 

Védett tartalom

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!