Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Hydrangea paniculata 'Little Quick Fire' – Bugás hortenzia

Ár:
5.590 Ft

(ejtsd: hidrangéa pánikuláta)

Szállítási méret: 30-40 cm magas
Kiszerelés: 3 literes kertészeti konténerben
Közeg: tápanyagban gazdag kertészeti földkeverék

Egész évben ültethető!

Ajánlom mellé az alábbi termékeket:
Mabako szerves istállótrágya 20 liter Mabako szerves istállótrágya 20 liter
1.190 Ft
Menny.:db

Hasznos tanácsok ehhez a növényhez

A Hydrangea paniculata 'Little Quick Fire' – Bugás hortenzia főbb jellemző

 

Habitus: Bokros növekedésű, erős levélzetű, nagytermetű, lombhullató bugás hortenzia. Kifejlett magassága nem haladja meg az 0,9-1,5 métert. Kompakt növekedésű fajta, széles bokrot nevel.

Virág: A virágok aprók, fehérek, melyek később mély rózsaszínesbe, majd piros színbe váltanak át, és közepesen nagy méretű, laza bugavirágzatba tömörülnek. Korai virágzású fajta.

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag semleges vagy enyhén savas kémhatású talaj ideális a számára.

Fényigény: Közepes fényigényű növény, félárnyékos esetleges árnyékos fekvés ideális a számára.

Vízigény: Közepes vízigényű növény, talaját óvjuk a kiszáradástól és öntözzük rendszeresen az aszályos időszakban.

Gondozás: A labda hortenziák nem igényelnek metszést, mivel virágot mindig az előző évi vesszőn hoznak. Ezért fontos, hogy télen takarjuk, így elkerülve, hogy elfagyjon és elmaradjon a virágzás.

A tölgylevelű hortenzia sem igényel metszést csupán az elhalt ágak eltávolítását. A bugás hortenziák a metszést jól tűrik és szükséges is a megfelelő virágképződéshez. Ha tűző napra telepítjük, akkor a virágok összefonnyadhatnak, ezért ezt kerüljük. A fiatal növényeket 5-6 éves korukig a fagyok beállta előtt takarjuk.

Bármelyik fajtáról legyen szó öntözzük rendszeresen, mert bár kisebb szárazságot elviselnek az a virágzás rovására megy. A talajtakarás javítja a talaj vízháztartását így érdemes alkalmazni.

Társítás és elhelyezés a kertben: A hortenziák klasszikusnak tekinthető növények, melyek először jutnak eszünkbe, amikor a kert árnyékos, félárnyékos részeire szeretnénk növény választani.

Jellemzően bokros habitusok, nagyméretű gömb vagy kúpos formájú virágzatuk és színvariációk sokasága miatt töretlen népszerűségnek örvendő csoport. A bugás hortenzia leginkább szoliterként érvényesül, de természetesen társítani is kiválóan lehet.

A ’Little Quick Fire’ egy alacsonyabb termetű, széles bokrot nevelő, fehér, majd rózsaszín és piros virágszínt adó bugás hortenzia fajta. Különlegessége a korai virágzása, gyakran már júniusban is szirmot bonthat.

A másik különleges tulajdonsága, hogy elnyíláskor szinte piros színűvé változik, ezzel fantasztikus hangulatot képes teremteni a kertjében. Érdemes társítani a ’Limelight’ fehér bugás hortenziával, melynek a nyílás során pompás mély rózsaszín virágszíne lesz.

Ezt a csodás összképet egészítse ki piros tollbugával (’Fanal’), hogy erőteljessé, mégis lággyá varázsolja a kertrészt. A hortenziák mellé kerüljön pettyegetett fehér gyűszűvirág (’Alba’), amely jól illik a pirosas árnyalatokhoz. Az ágyás szegélyén kapjon helyet az árnyékliliomok ’First Frost’ és a ’Gypsy Rose’ fajtája, akár felváltva, kisebb csoportokban.

Társításra javasolt növényfajták:

Hydrangea paniculata 'Limelight'® – Fehér bugás hortenzia
Astilbe 'Fanal' - Kerti tollbuga (piros)
Digitalis purpurea 'Alba' - Pettyegetett fehér gyűszűvirág
Hosta 'First Frost' – Árnyékliliom
Hosta 'Gypsy Rose' – Árnyékliliom

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 0,9-1,5 m
Kifejlett szélesség: 1-1,2 m
Ültetési tőtáv: 1,2 m
Virágzási idő: Június-Szeptember
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Közepes fényigényű
Lombhullató: Igen
Méhlegelő: Nem

Felhasználási terület: cserjesorok, szoliter, árnyékos kert, vidéki kert

 

Védett tartalom

További növényeink is érdekelhetik

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!