Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Hydrangea paniculata 'Great Star' – Bugás hortenzia

Ár:
4.990 Ft

(ejtsd: hidrangéa pánikuláta)

Szállítási méret: 20-40 cm magas
Kiszerelés: 2 literes kertészeti konténerben 
Közeg: tőzegtartalmú, tápanyagban dús földkeverék

Egész évben ültethető!

Menny.:db

Hasznos tanácsok ehhez a növényhez

A Hydrangea paniculata 'Great Star' – Bugás hortenzia főbb jellemző

 

Habitus: Bokros növekedésű, erős levélzetű, nagytermetű, lombhullató bugás hortenzia. Kifejlett magassága nem haladja meg az 1,5 métert. Sűrű hajtásrendszerű fajta, széles bokrot nevel.

Virág: A virágok aprók, fehérek, és kisebb bugákba tömörülnek. A virágzatok szélén nagyobb meddő virágok, a virágzat középső részén apró, ivaros virágok foglalnak helyet.

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag semleges vagy enyhén savas kémhatású talaj ideális a számára.

Fényigény: Közepes fényigényű növény, félárnyékos esetleges árnyékos fekvés ideális a számára.

Vízigény: Közepes vízigényű növény, talaját óvjuk a kiszáradástól és öntözzük rendszeresen az aszályos időszakban.

Gondozás: A labda hortenziák nem igényelnek metszés, mivel virágot mindig az előző évi vesszőn hoznak. Ezért fontos, hogy télen takarjuk, így elkerülve, hogy elfagyjon és elmaradjon a virágzás.

A tölgylevelű hortenzia sem igényel metszést csupán az elhalt ágak eltávolítását. A bugás hortenziák a metszést jól tűrik és szükséges is a megfelelő virágképződéshez. Ha tűző napra telepítjük, akkor a virágok összefonnyadhatnak, ezért ezt kerüljük.

A fiatal növényeket 5-6 éves korukig a fagyok beállta előtt takarjuk. Bármelyik fajtáról legyen szó öntözzük rendszeresen, mert bár kisebb szárazságot elviselnek az a virágzás rovására megy. A talajtakarás javítja a talaj vízháztartását így érdemes alkalmazni.

Társítás és elhelyezés a kertben: A hortenziák klasszikusnak tekinthető növények, melyek először jutnak eszünkbe, amikor a kert árnyékos, félárnyékos részeire szeretnénk növény választani.

Jellemzően bokros habitusok, nagyméretű gömb vagy kúpos formájú virágzatuk és színvariációk sokasága miatt töretlen népszerűségnek örvendő csoport. A bugás hortenzia leginkább szoliterként érvényesül, de természetesen társítani is kiválóan lehet.

A ’Great Star’ bugás hortenzia egy közepes méretű (150 cm), terebélyes cserje, mely hófehér virágjaival és élénkzöld leveleivel szeretteti meg magát.

Érdemes társítani a cserjés hortenzia ’Pink Annabelle’ fajtájával, amelynek kisebb mérete és rózsaszín pompája prímán kiegészíti a ’Great Star’ fajtát. A hortenziák előtt kapjon helyet a sárgászöld szálkafű (’Aureola’), amely csodás átmenetet teremt a hortenziák és a kisebb termetű évelők között.

Az ágyás elülső részén kapjon helyet az 'Obsidian®' tűzeső, amelynek sötét színei kiválóan illenek a lilás rózsaszín foltos árvacsalán (’Beacon Silver’) színvilágához. Az ágyásszegélyre ültesse az apró termetű, bájos pénzlevelű lizinkát (’Aurea’).

Társításra javasolt növényfajták:

Hydrangea arborescens 'Pink Annabelle' – Cserjés hortenzia
Hakonechloa macra 'Aureola' - Szálkafű (sárgászöld)
Heuchera 'Obsidian®' – Tűzeső
Lamium maculatum 'Beacon Silver' - Foltos árvacsalán (lilás rózsaszín)
Lysimachia nummularia 'Aurea' - Pénzlevelű lizinka

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 1,5 m
Kifejlett szélesség: 1,5 m
Ültetési tőtáv: 1,5-2 m
Virágzási idő: Július- Szeptember
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Közepes fényigényű
Lombhullató: Igen
Méhlegelő: Nem

 

Védett tartalom

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!