Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Hydrangea paniculata 'Grandiflora' - Fehér, kúpvirágú cserjés hortenzia

Ár:
2.990 Ft

(ejtsd: hidrangea panikuláta)

Szállítási méret: évszaktól függően 20-60 cm magas
Kiszerelés: 3 literes kertészeti konténerben
Közeg: tőzegtartalmú, tápdús földkeverék

Egész évben ültethető!

Menny.:db

Hasznos tanácsok ehhez a növényhez

A Hydrangea paniculata 'Grandiflora' - Fehér, kúpvirágú cserjés hortenzia főbb jellemző

 

Habitus: Bokros növekedésű, erős levélzetű, nagytermetű, lombhullató bugás hortenzia. Kifejlett magassága nem haladja meg az 2-3 métert. Sűrű hajtásrendszerű fajta, széles bokrot nevel.

Virág: A virágok aprók, fehérek, melyek később mély rózsaszínes-lilás színbe váltanak át, mely zölddel keveredik, és kifejezetten nagy méretű bugavirágzatba tömörülnek.

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag semleges vagy enyhén savas kémhatású talaj ideális a számára.

Fényigény: Közepes fényigényű növény, félárnyékos esetleges árnyékos fekvés ideális a számára.

Vízigény: Közepes vízigényű növény, talaját óvjuk a kiszáradástól és öntözzük rendszeresen az aszályos időszakban.

Gondozás: A labda hortenziák nem igényelnek metszés, mivel virágot mindig az előző évi vesszőn hoznak. Ezért fontos, hogy télen takarjuk, így elkerülve, hogy elfagyjon és elmaradjon a virágzás.

A tölgylevelű hortenzia sem igényel metszést csupán az elhalt ágak eltávolítását. A bugás hortenziák a metszést jól tűrik és szükséges is a megfelelő virágképződéshez. Ha tűző napra telepítjük, akkor a virágok összefonnyadhatnak, ezért ezt kerüljük.

A fiatal növényeket 5-6 éves korukig a fagyok beállta előtt takarjuk. Bármelyik fajtáról legyen szó öntözzük rendszeresen, mert bár kisebb szárazságot elviselnek az a virágzás rovására megy. A talajtakarás javítja a talaj vízháztartását így érdemes alkalmazni.

Társítás és elhelyezés a kertben: A hortenziák klasszikusnak tekinthető növények, melyek először jutnak eszünkbe, amikor a kert árnyékos, félárnyékos részeire szeretnénk növény választani.

Jellemzően bokros habitusok, nagyméretű gömb vagy kúpos formájú virágzatuk és színvariációk sokasága miatt töretlen népszerűségnek örvendő csoport. A bugás hortenzia leginkább szoliterként érvényesül, de természetesen társítani is kiválóan lehet.

A ’Grandiflora’ bugás hortenzia egy olyan cserje, amely figyelmet követel kertjében. Ha társításban helyezi el, mindenképpen ügyeljen arra, hogy királyi helye legyen a fajtának. Nagyszerűen kiegészíthető más hortenziákkal, amelyek kiemelik a fajta szépségét.

Ajánlom a ’Fraise Melba’ bugás hortenziát, amely bár kisebb termetű, de a vidám, fukszia-színek kiemelik a fehér, óriási virágzatok fenségét. A hortenziák elé ültessen tenyeres tópartifüvet, mely zöld hidat képeznek a hortenziák és a kisebb termetű évelők között.

Az ágyás elülső részére ültessen pettyegetett gyűszűvirágot (’Snow Thimble’), amelyet egészítsen ki a piros virágszínű kerti tollbuga ’Fanal’ fajtájával. Az ágyást zárja le keskeny sávban vagy csoportosan ültetett árnyékliliommal (’Twilight’).

Társításra javasolt növényfajták:

Hydrangea paniculata 'Fraise Melba' – Bugás hortenzia
Rodgersia pinnata - Tenyeres tópartifű
Digitalis purpurea 'Snow Thimble' - Pettyegetett gyűszűvirág
Astilbe 'Fanal' - Kerti tollbuga
Hosta 'Twilight' – Árnyékliliom

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 2-3 m
Kifejlett szélesség: 2 m
Ültetési tőtáv: 2 m
Virágzási idő: Július- Szeptember
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Közepes fényigényű
Lombhullató: Igen
Méhlegelő: Nem

 

Védett tartalom

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!