Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Hydrangea macrophylla 'Early Blue Pink' – Kerti hortenzia

4.990 Ft

(ejtsd: hidrangéa makrofilla)

Szállítási méret: évszaktól függően 20-60 cm magas
Kiszerelés: 1-4 literes kertészeti konténerben
Közeg: tőzegtartalmú, tápdús földkeverék
Egész évben ültethető!


Mesés, kompakt fajta, virágai már kora nyáron hozza, felderíti a kert árnyas sarkait.

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

A Hydrangea macrophylla 'Early Blue Pink' – Kerti hortenzia főbb jellemzői:


A Hydrangea macrophylla 'Early Blue Pink', bokros habitusú, lombhullató cserje. Az 'Early Blue' fajta rózsaszínű változata.
Kompakt méretű, 1,2 méter magas és széles, gömbölyded bokrot nevel. Levelei oválisak, szélesek, tojásdadok, fogazottak.  A sötétzöld lombozat nyáron takarja tömör szárát, ősszel aranyra és vörösre változik. Hetekkel korábban kezdi virágozni, mint az egyéb fajták.
Nagy nyári virágokkal büszkélkedhet, mély rózsaszín árnyalatban. Savanyú talajon a szín mályvaszínűvé válik. Virágzási ideje: június-augusztus. 
Elnyílt virágaival is díszít. Ez a fajta nem újravirágzó, virágait az előző évi ágain hozza, ezért erős metszést nem kaphat, elég eltávolítani tavasszal az elnyílt virágfejeket az első rügypárig. 
Tavasz erős fagyok károsíthatják a rügyeit, ezért védett helyre érdemes ültetni, vagy takarni a fagyos áprilisi éjszakákon.

Félárnyékot kedvel, legjobb ha a kora reggeli vagy esti órákban kap 2-4 órás napfényt, mely lehet szűrt is.  Előnyben részesíti a jó vízelvezetésű, tápanyagban gazdag és savanyú talajt. 
Rendszeres öntözést kíván, a meleg időszakban erre fokozottan figyeljünk.

A z 'Early Blue Pink' hortenzia kiválóan alkalmas csoportos ültetésre, szegélyekhez, alacsony sövényként, de szoliternek ültetve is csodás. Látványos virágai miatt gyakran használják kiemelkedő elemként a kertben. 

Fontos tudni:

Kifejlett magasság: 1,2 méter
Kifejlett szélessége: 1,2 méter
Fényigénye: Közepes
Vízigénye: Közepes