Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Hydrangea macrphylla 'Candy Heart Pink' – Kerti hortenzia

Ár:
5.990 Ft

(ejtsd: hidrangea makrofilla)

Szállítási méret: évszaktól függően magas
Kiszerelés: 4 literes kertészeti konténerben
Közeg: tápanyagban gazdag kertészeti földkeverék

Egész évben ültethető!

Ajánlom mellé az alábbi termékeket:
Mabako szerves istállótrágya 20 liter Mabako szerves istállótrágya 20 liter
1.190 Ft
Menny.:db

Hasznos tanácsok ehhez a növényhez

A Hydrangea macrphylla 'Candy Heart Pink' – Kerti hortenzia főbb jellemző

 

Habitus: Kompakt, bokros növekedésű, erős levélzetű, lombhullató cserjés hortenzia. Kifejlett magassága ritkán haladja meg az egy métert. Levelei élénk zöldek, oválisak.

Virág: A virágzat nagy, gömb alakú, átmérője megközelítőleg 20 cm. A virágzat középső részén találhatóak a fertilis virágok, azonban ezeket takarják a hangsúlyos, nagy méretű meddő virágok, melyek rózsaszínek, szegélyük pedig fehér.

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag semleges vagy enyhén savas kémhatású talaj ideális a számára.

Fényigény: Közepes fényigényű növény, félárnyékos esetleges árnyékos fekvés ideális a számára.

Vízigény: Közepes vízigényű növény, talaját óvjuk a kiszáradástól és öntözzük rendszeresen az aszályos időszakban.

Gondozás: A labda hortenziák nem igényelnek metszést, mivel virágot mindig az előző évi vesszőn hoznak. Ezért fontos, hogy télen takarjuk, így elkerülve, hogy elfagyjon és elmaradjon a virágzás. A tölgylevelű hortenzia sem igényel metszést csupán az elhalt ágak eltávolítását.

A bugás hortenziák a metszést jól tűrik és szükséges is a megfelelő virágképződéshez. Ha tűző napra telepítjük, akkor a virágok összefonnyadhatnak, ezért ezt kerüljük. A fiatal növényeket 5-6 éves korukig a fagyok beállta előtt takarjuk.

Bármelyik fajtáról legyen szó öntözzük rendszeresen, mert bár kisebb szárazságot elviselnek az a virágzás rovására megy. A talajtakarás javítja a talaj vízháztartását, így érdemes alkalmazni.

Társítás és elhelyezés a kertben: A hortenziák klasszikusnak tekinthető növények, melyek először jutnak eszünkbe, amikor a kert árnyékos, félárnyékos részeire szeretnénk növényt választani.

Jellemzően bokros habitusok, nagyméretű gömb vagy kúpos formájú virágzatuk és színvariációk sokasága miatt töretlen népszerűségnek örvendő csoport. A bugás hortenzia leginkább szoliterként érvényesül, de természetesen társítani is kiválóan lehet.

A ’Candy Pink’ fajta, ahogy fajta neve is mutatja, valóban a cukorkák színét idézi fel fehér és rózsaszín színezetű virágaival. Feltűnő, hangsúlyos virágfejei miatt már önmagában is kertünk hangsúlyos növénye lehet, de társításba helyezve még különlegesebb összhatás érhető el.

Egy árnyékos, félárnyékos de mégis életteli kertrész kialakításához válasszunk mellé sárga virágú ’Bartzella’ bazsarózsát mely előterébe a bájos megjelenésű fehér-piros 'Winky Double Red & White' és a fehér 'Spring Magic White' harangláb fajtákat telepítsük.

A társítás levéldíszeiként telepítsünk aranysárga levelű ’Gold Standard’ és zöld levelű, krémfehér szegélyű ’Aureomarginata’ árnyékliliomokat.

Társításra javasolt növényfajták:

Paeonia itoh 'Bartzella' – Itoh bazsarózsa
Aquilegia vulgaris 'Winky Double Red & White' - Harangláb
Aquilegia 'Spring Magic White' – Harangláb
Hosta 'Gold Standard' – Árnyékliliom
Hosta fortunei 'Aureomarginata' – Árnyékliliom

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 1 m
Kifejlett szélesség: 1 m
Ültetési tőtáv: 1 m
Virágzási idő: Június - Július
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Közepes fényigényű
Lombhullató: Igen
Méhlegelő: Nem

Felhasználási terület: cserjesorok, szoliter, árnyékos kert, vidéki kert

 

Védett tartalom

További növényeink is érdekelhetik

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!