Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Hydrangea arborescens 'Incrediball' – Cserjés hortenzia

Ár:
5.990 Ft

(ejtsd: hidrangéa árboreszkenz)

Szállítási méret: 40-60 cm magas
Kiszerelés: 10 literes kertészeti konténerben
Közeg: tőzegtartalmú, tápdús földkeverék

Egész évben ültethető!

Menny.:db

Hasznos tanácsok ehhez a növényhez

A Hydrangea arborescens 'Incrediball' – Cserjés hortenzia főbb jellemző

 

Habitus: Bokros növekedésű, erős levélzetű, közepes termetű, lombhullató cserjés hortenzia. Kifejlett magassága nem haladja meg az 1-1,5 métert. Kompakt habitusú.

Virág: A virágok csaknem gömb alakúak, fodros-habos jellegűek, kifejezetten nagy mérettel rendelkeznek. A virágzat fehér, meddő virágokból áll.

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag semleges vagy enyhén savas kémhatású talaj ideális a számára.

Fényigény: Közepes fényigényű növény, félárnyékos esetleges árnyékos fekvés ideális a számára.

Vízigény: Közepes vízigényű növény, talaját óvjuk a kiszáradástól és öntözzük rendszeresen az aszályos időszakban.

Gondozás: A labda hortenziák nem igényelnek metszést, mivel virágot mindig az előző évi vesszőn hoznak. Ezért fontos, hogy télen takarjuk, így megelőzve, hogy elfagyjon és elmaradjon a virágzás. A tölgylevelű hortenzia sem igényel metszést, csupán az elhalt ágak eltávolítását.

A bugás hortenziák a metszést jól tűrik és szükséges is a megfelelő virágképződéshez. Ha tűző napra telepítjük, akkor a virágok összefonnyadhatnak, ezért ezt kerüljük. A fiatal növényeket 5-6 éves korukig a fagyok beállta előtt takarjuk.

Bármelyik fajtáról legyen szó öntözzük rendszeresen, mert bár kisebb szárazságot elviselnek, de az a virágzás rovására megy. A talajtakarás javítja a talaj vízháztartását, így érdemes alkalmazni.

Társítás és elhelyezés a kertben: A hortenziák klasszikusnak tekinthető növények, melyek először jutnak eszünkbe, amikor a kert árnyékos, félárnyékos részeire szeretnénk növényt választani.

Jellemzően bokros habitusok, nagyméretű gömb vagy kúpos formájú virágzatuk és színvariációk sokasága miatt töretlen népszerűségnek örvendő csoport. A bugás hortenzia leginkább szoliterként érvényesül, de természetesen társítani is kiválóan lehet.

Az ’Incrediball’ egy közepes méretű (1-1,5 m) cserjés hortenzia fajta, amely hatalmas, fehér, kézilabda nagyságú, gömbszerű virágzataival hívja fel magára a figyelmet. A felálló hajtásrendszerű, terebélyes cserje kiválóan mutat szoliterként, de félárnyékos társításban is megállja a helyét.

Amennyiben társítani szeretné, válassza mellé a nagyobb termetű, rózsaszín virágokkal teli ’Pink Annabelle’ cserjés hortenziát. A hortenziák előtt kapjon helyet a királypáfrány, amely erdei hangulatot kölcsönöz a társításnak. A királypáfrány elé ültessen laposszárú kígyószakállat (’Albovariegatus’) és erdei sárga árvacsalánt (’Herman’s Pride’).

A két fajta színvilága pompás kontrasztot teremt az ágyás elülső részeiben. A társítást egészítse ki a turbántök ’Pink Bouquet’ fajtájával, és az orbáncfű ’Rose von Sharon’ fajtájával.

Társításra javasolt növényfajták:

Hydrangea arborescens 'Pink Annabelle' – Cserjés hortenzia
Osmunda regalis – Királypáfrány
Ophiopogon planiscapus 'Albovariegatus' - Laposszárú kígyószakáll
Lamiastrum galeobdolon 'Herman's Pride' - Erdei sárga árvacsalán
Tiarella laciniata 'Pink Bouquet' - Turbántök
Hypericum calycinum 'Rose von Sharon' – Orbáncfű

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 1-1,5 m
Kifejlett szélesség: 1,5-2 m
Ültetési tőtáv: 1,5-2 m
Virágzási idő: Június- Augusztus
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Közepes fényigényű
Lombhullató: Igen
Méhlegelő: Nem

Felhasználási terület: cserjesorok, szoliter, árnyékos kert, vidéki kert

 

Védett tartalom

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!