Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Hippuris vulgaris – Vízilófark

1.990 Ft

(ejtsd: hippurisz vulgárisz)

Jellemző cserépméret: 9x9 cm-es

Vízinövényeimet egész évben megrendelheti.

Kiszállítás áprilistól - decemberig.

Széles fajtaválasztékkal állok Kedves Vizinövény barát vásárlóim rendelkezésére.

Dekoratív vízinövény, csoportosan ültetve feltűnő látványt nyújt.

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

A Hippuris vulgaris – Vízilófark főbb jellemzői:


A  Hippuris vulgaris, egy vízi növényfaj, amely számos édesvízi élőhelyen megtalálható világszerte, beleértve Európát, Ázsiát, Észak-Amerikát, hazánkat is. Nálunk védett növény. 
Egyszerű szerkezetű, de jellegzetes megjelenésű növény. Törzse egyenes, akár 60 cm magasra is megnőhet. A levelek spirálisan helyezkednek el a száron, ami a növénynek vízilólófarkhoz hasonló megjelenést kölcsönöz, innen ered a neve is. A levelek számos kis, lineáris alakú levélből állnak, melyek víz alatt és felett is kifejlődhetnek, attól függően, hogy a növény milyen mélységben helyezkedik el. A levelek színe általában zöld, de bizonyos körülmények között barnás árnyalatot is felvehetnek.
Virágai egyszerűek, aprók és zöldek, szorosan a levelek tövéhez simulva találhatók, így gyakran észrevétlenek maradnak. 

Élőhelyei közé tartoznak a tiszta, álló vagy lassan folyó vizek, mint amilyenek a tavak, patakok és mocsarak. Alkalmazkodik a különböző mélységekhez, és képes túlélni akár mérsékelt árnyékolás mellett is, bár a legjobban napfényben teljesít. Fontos szerepet játszik az élőhelyi biodiverzitás fenntartásában, mivel oxigént termel, és élőhelyet biztosít a vízi állatok számára.
10-40 cm-es vízmélységig ajánlott az ültetése.

A Vízilófark csoportosan ültetve mutat jól, viszonylag gyorsan terjedő, dekoratív növény. Lápos kertekbe, tavak, patakok szélére, vagy akár kis dézsatóba is ültethető, kedves növény.  Növekedési szokásának köszönhetően fedezéket nyújt az ívó halaknak, halivadékoknak és egyéb vízi állatoknak.

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 30-60 cm
Kifejlett szélesség: 10-50 cm
Fényigény: Magas
Vízigény: Magas

 

 

Amennyiben vízpari díszfákat szeretne rendelni, kattintson ide.

Paraméterek

Ajánlott vízmélység 20-40 cm

Videók