Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Heuchera 'XXL' – Tűzeső

3.290 Ft
Menny.:db

(ejtsd: heukéra)

Kiszerelés: 14 cm átmérőjű kertészeti konténerben
Közeg: tőzegtartalmú, tápdús földkeverék
Egész évben ültethető!

Talajtakarás és gyönyörű virágágyás kialakításához ebből a növényből: - tövet ültessen négyzetméterenként.


A legnagyobb, lenyűgözően robosztus fajta, hatalmas, szilvaszín levelei komoly halmot alkotnak.

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

A Heuchera 'XXL' – Tűzeső főbb jellemzői:


A Heuchera 'XXL', nagyon erőteljes, bokros növekedésű, félörökzöld évelő.  Heuchera villosa hibrid, ami megmagyarázza a méretet is, amelyet méretes szüleitől örökölt.
Lenyűgöző, robosztus fajta, erős, sűrű bokra 50-60 cm magas és akár 1 méter széles lesz. A levelek hatalmasak, nagyobbak, mint egy emberi kéz, barna, bordó és zöld árnyalatokat öltenek.  Színük szilvalila, bronz, bronzos-zöld, bronzbarna, az évszaktól és a helytől függően. A levelek fonáka lilás színű. 
Apró, harang alakú, krémfehér virágai laza bugába tömörülnek a karcsú, gesztenyebarna száron. Virágzási ideje július-augusztus.

Fényigénye közepes, félárnyékba, szórt árnyékba telepíthető, jól bírja az árnyékolást. Jó vízgazdálkodású, tápanyagban gazdag, üde talaj ideális a számára, talaját óvjuk a kiszáradástól. A pangó vizet nem kedveli. Érdemes mulcsozni. 

Kitűnő választás árnyékos kertekbe, árnyékliliomok és más árnyéktűrő növények társaságába. Alkalmas sziklakertekbe, évelőágyások szegélyének kiemelésére vagy konténerekben való nevelésre is. Színt és textúrát visz az árnyékos kertekbe. Csoportosan ültetve mesés látványt nyújt.

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 50-60 cm
Kifejlett szélessége 60-100 cm
Virágzási idő: július-augusztus
Méhcsalogató: Igen
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Közepes fényigényű