Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Heuchera 'World Caffe Arabica' – Tűzeső

3.990 Ft

(ejtsd: heuhéra)

Kiszerelés: 14 cm átmérőjű kertészeti konténerben
Közeg: tőzegtartalmú, tápdús földkeverék
Egész évben ültethető!

Talajtakarás és gyönyörű virágágyás kialakításához ebből a növényből: - tövet ültessen négyzetméterenként.
 

Mesés, színes levelei miatt, méltán népszerű fajta.

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

A Heuchera 'World Caffe Arabica' – Tűzeső főbb jellemzői:


A World Caffe sorozatra jellemző a kompakt növekedés és a szívósság, jobban tűrik a napos fekvést. Tenyésztő:  Jean-Marc Bernard.
A Heuchera 'World Caffe Arabica', bokros növekedésű, félörökzöld évelő. Magassága 20-30 cm, szélessége 35-40 cm.
Levelei borostyánszínűek, színe az évszak során változik, a korallvöröstől kezdve a meleg égetett narancsig. A levelek nagyok, fiatal növényeknél lekerekítettek, szív alakúak, karéjosak, idősebb növényeknél égetett-narancssárgák, zöldes és ezüstös foltokkal, érdekes, meglehetősen világos körvonalú, sötétebb erekkel. Az új levelek a teljes vegetációs időszakban nőnek, színük a napfénytől függ. Virágai aprók krémfehérek, laza bugába tömörülnek a karcsú száron.
Virágzási ideje: május-június.

Fényigénye közepes, félárnyékba, szórt árnyékba telepíthető, jól bírja az árnyékolást. Jó vízgazdálkodású, tápanyagban gazdag, üde talaj ideális a számára, talaját óvjuk a kiszáradástól. A pangó vizet nem kedveli. Érdemes mulcsozni. 

Kitűnő választás árnyékos kertekbe, árnyékliliomok és más árnyéktűrő növények társaságába. Alkalmas sziklakertekbe, évelőágyások szegélyének kiemelésére vagy konténerekben való nevelésre is. Színt és textúrát visz az árnyékos kertekbe. Csoportosan ültetve mesés látványt nyújt.

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 20-30 cm
Kifejlett szélessége 35-40 cm
Virágzási idő: június- július
Méhcsalogató: Igen
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Közepes fényigényű