Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Hemerocallis 'Royal Ruby' – Sásliliom

4.990 Ft
Menny.:db

(ejtsd: hemerokállisz)

Kiszerelés: 11x11 cm-es cserépben
Közeg: tőzegtartalmú, tápdús földkeverék
Egész évben ültethető!

Talajtakarás és gyönyörű virágágyás kialakításához ebből a növényből: 4-9 tövet ültessen négyzetméterenként.


Gyönyörű, vörös virágai lenyűgöző látványt nyújtanak, hosszú virágzási idejű, népszerű fajta.

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

A Hemerocallis 'Royal Ruby' – Sásliliom főbb jellemzői:


 A 'Royal Ruby' látványos sásliliom fajta, 45-60cm magas, 30-45cm széles bokrot nevel, levelei szélesek, ívesen lehajlóak.
Mély, rubinvörös virágai, gazdag színükkel és nagy méretükkel tűnnek ki. A virágok nagyméretűek és sűrű textúrájúak, gyakran sárga vagy aranyszínű középpel rendelkeznek. Hosszasan virágzó fajta, az elnyílt virágokat érdemes eltávolítani.
Nemcsak rendkívül dekoratív, de kiváló évelő zöldség is, és gyakori az ázsiai konyhában.
Ropogós, még zárt virágaik betakaríthatók és fogyaszthatók nyersen főzelékként vagy pirítva. A frissen kinyílt virágok igazán szemet gyönyörködtetőek egy salátában vagy egy desszertben. A fiatal hajtások is felhasználhatók.
Virágzási ideje: július, július, augusztus.

Teljes napfényben vagy enyhe árnyékban fejlődik szépen. Jól alkalmazkodik a különböző talajtípusokhoz, de jobban kedveli a jó vízelvezetésű, közepesen nedves, tápanyagban gazdag talajt.

A Hemerocallis 'Royal Ruby' sásliliom különösen vonzó lehet azok számára, akik mély, gazdag színeket keresnek a kertjükbe. Könnyű gondozhatósága és látványos megjelenése miatt népszerű, beilleszthető  ágyásokba, szegélyként, vagy csoportos ültetésben, ahol mély vörös színe kiemelkedik a zöld háttér előtt.

Fontos tudni:

Kifejlett magasság: 45-60cm
Kifejlett szélessége: 30-45cm
Fényigénye: Magas
Vízigénye: Közepes