Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Hemerocallis 'Pink Damask' – Sásliliom

4.990 Ft

(ejtsd: hemerokállisz)

Kiszerelés: 11x11 cm-es cserépben
Közeg: tőzegtartalmú, tápdús földkeverék
Egész évben ültethető!

Talajtakarás és gyönyörű virágágyás kialakításához ebből a növényből: 4-9 tövet ültessen négyzetméterenként.


Ez a gyönyörű virágú, kompakt habitusú évelő a legtöbb kertbe jól beilleszthető, hálás növény.

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

A Hemerocallis 'Pink Damask' – Sásliliom főbb jellemzői:


A Hemerocallis 'Pink Damask', más néven rózsaszín sásliliom, egy népszerű és látványos évelő növény, amely szépségével és alacsony gondozási igényével népszerű fajta.
Bokra 45-60cm magas, 30-45cm széles.  Széles, lombozatú, amely elegánsan ívelt leveleivel is díszít.
Nagy, látványos virágokkal rendelkezik, amelyek általában mélyvörös, rózsaszín vagy halvány rózsaszín árnyalatúak, gyakran sárgás vagy zöldes középpel. A virágok textúrája selymes, és egy-egy virág általában csak egy napig nyílik.
Virágzási ideje június-július,  ez a fajta több hullámban is virágozhat a szezon során, főleg ha elhalványult virágait rendszeresen eltávolítják.
 Mélyvöröstől rózsaszínig terjedő virágszíne kiemelkedik a többi fajta közül. Nemcsak rendkívül dekoratív, de kiváló évelő zöldség is, és gyakori az ázsiai konyhában.
Ropogós, még zárt virágaik betakaríthatók és fogyaszthatók nyersen főzelékként vagy pirítva. A frissen kinyílt virágok igazán szemet gyönyörködtetőek egy salátában vagy egy desszertben. A gyökerek és a fiatal hajtások is felhasználhatók.

A legjobban teljes napfényben vagy enyhe árnyékban fejlődik. A talajt illetően jól alkalmazkodik a különböző talajtípusokhoz, de a legjobb a jó vízáteresztésű, közepesen nedves, tápanyagban, humuszban gazdag talaj. Aszályos időben öntözést igényel.

A 'Pink Damask' kiválóan alkalmazható ágyásokban, szegélyként, vagy csoportos ültetésben. Színét és formáját tekintve jól kombinálható más évelőkkel és dísznövényekkel. 

Fontos tudni:

Kifejlett magasság: 45-60cm
Kifejlett szélessége: 30-45cm
Fényigénye: Magas
Vízigénye: Közepes