Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Hemerocallis 'Black Stockings' – Sásliliom

9.590 Ft
Menny.:db
Ajánlom mellé az alábbi termékeket:

(ejtsd: hemerokállisz)

Kiszerelés: 5 literes kertészeti konténerben
Közeg: tőzegtartalmú, tápdús földkeverék
Egész évben ültethető!

Talajtakarás és gyönyörű virágágyás kialakításához ebből a növényből: - tövet ültessen négyzetméterenként.

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

A sásliliomok Kelet-Ázsiában - Kína, Japán, Korea, Dél-Szibéria területein - őshonos, mára igencsak elterjedt, kedvelt és szívesen ültetett évelők. Virágaik formája is változatos, ami pedig a színűket illeti az egyszerűtől a káprázatos színkombinációjúakig számtalan variációban gyönyörködtetnek bennünket.

A ’Black Stockings’ fajtát 2015-ben mutatták be, de elég csak egy pillantást vetni rá, hogy megértsük, mi az oka, ha valaki első látásra beleszeret. A mintegy 15 cm-es, mélylila - szinte fekete -  virágja a sárga torokkal, a fodros szirmokkal, ami mintegy lágyítja az erőteljes színt, finomabb megjelenést adva a virágnak egészen lenyűgöző. A hatást pedig fokozhatjuk, ha világosabb vagy fehér színű évelőket, ill. sásliliomokat választunk társnövényekül mellé.

Napos vagy félárnyékos helyet és jó vízelvezetésű, tápanyagban gazdag, üde talajt kedvel.

Felhasználható szoliterként, nagyobb csoportokban, évelőágyásokban, szegélynövényként, kerti tó partján, de akár konténerben is nevelhetjük.