Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Hasznos tanácsok videóban.

Hedera helix 'Glacier' - Fehér-tarka borostyán

Ár:
1.690 Ft

(ejtsd: hedera héliksz)

Szállítási méret: 20-40 cm magas
Kiszerelés: 2 literes kertészeti konténerben
Közeg: tápanyagban gazdag kertészeti földkeverék

Egész évben ültethető!

Függőleges felület (kerítés, pergola, apácarács, fal) összefüggő befuttatásához javasolt ültetési távolság: 80-100 cm. Tehát ez azt jelenti, hogy ha Önnek van egy 10 méter hosszú szakasza, amit szeretne befuttatni, akkor Önnek 10-13 db növényt kell elültetnie, 80-100 centiméterenként egymástól.

Ajánlom mellé az alábbi termékeket:
Mabako szerves istállótrágya 20 liter Mabako szerves istállótrágya 20 liter
1.190 Ft
NEM KAPHATÓ!
Kifutás dátuma:
2020-04-29

Hasznos tanácsok ehhez a növényhez

A fehér tarka borostyán legfőbb különlegessége, hogy leveleinek széle nagyon mutatós, fehér mintázatú. Gyönyörű, különleges látványt fog nyújtani Önnél, ha romos, elrejteni való régi, omladozó házfalat szeretne eltakarni, esetleg kerítést befuttatni, vagy talajtakarónak szeretne.

Gondozást alig igénylő fajta, bár az erdei borostyánnál több odafigyelést igényel. Levelei csak akkor lesznek ilyen gyönyörű, fehéren szegélyezettek, ha napfényes, vagy félárnyékos helyre telepíti.

Örökzöld, fehér szegélyű, fényes sötétzöld levelű kúszócserje, mely léggyökereivel kapaszkodik. 5-8 méter magasságra kúszik, és gyorsan növekszik, terjed. Nagyobb talajfelületek takarására is kiválóan alkalmas.

Arra mindenképp ügyeljen, hogy az évek során borostyánját rendszeres metszéssel alakítsa.