Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Hebe franciscana 'Blue Gem' – Veronikacserje

3.690 Ft
Ajánlom mellé az alábbi termékeket:

(ejtsd: hebe franciszkána)

Szállítási méret: 20-25 cm magas
Kiszerelés: 2 literes kertészeti konténerben
Közeg: tőzegtartalmú, tápanyagban dús földkeverék

Egész évben ültethető!

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

A Hebe franciscana 'Blue Gem' – Veronikacserje főbb jellemző

 

Habitus: Közepes termetű veronikacserje, amelynek felfelé törő hajtásrendszerén kissé szürkés, lándzsa alakú levelek találhatók. A cserje habitusa gömbölyded. Örökzöld.

Virág: Júniusban és júliusban kezd virágozni, és egészen őszig díszít a hajtásvégeken füzérbe tömörülő lila virágaival. Méh- és lepkecsalogató. A porzók kiemelkednek a szirmok közül.

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag, talaj ideális a számára. Kedveli az üde talajkörülményeket.

Fényigény: Közepes fényigényű növény. Ideális számára a napsütéses vagy félárnyékos fekvés. Különösen fontos a talaj folyamatosan nedvesen tartása.

Vízigény: Közepes vízigénnyel rendelkezik. Érdemes a talaját nedvesen tartani. A túl vizes körülményeket azonban nem kedveli. Kedveli a kissé párás mikroklímát.

Gondozás: Nem igényel különösebb gondozást. Nem ismertek kártevői és kórokozói. Akár lakásban is tartható. A rendszeres öntözés fontos. Elvirágzás után az elszáradt virágzatokat távolítsuk el. Rendszeres metszést nem igényel.

Társítás és elhelyezés a kertben: A ’Blue Gem’ veronikacserje egy közepes termetű, terebélyes, örökzöld cserje, amely egyaránt díszít szabályos sorokba rendezett leveleivel és feltörő, szabályos hajtásrendszerével, és a lila, hajtásvégi virágzatával, amelyet egészen őszig csodálhat.

Bár szoliterként is jól mutat, társításban is könnyen elhelyezhető. Ebben az esetben válassza a társítás alapjául, hátteréül a nyáron hatalmas virágzatokat hozó fehér gömb virágú cserjés hortenziát (’Strong Annabelle’), amely előtt kapjon helyet a színeiben a hortenziával egymást nagyszerűen kiegészítő ’Blue Gem’ veronikacserje.

Eléjük ajánlom a piros kerti tollbugát (’Fanal’), és a ’Metallicum’ japán hölgypáfrányt. A társítás elülső részén kapjon helyet a szívlevelű bőrlevél és a kistermetű, rózsaszín-fehér virágszínű veronikacserje (’Nicola’s Blush’).

A hölgypáfrány és a bőrlevél erősítheti a természetközeli hangulatot az összeültetésben. Ezzel egy egész nyáron színpompás, félárnyékos kertrészt hozhat létre.

Társításra javasolt növényfajták:

Hydrangea arborescens 'Strong Annabelle' – Fehér gömb virágú cserjés hortenzia
Astilbe 'Fanal' - Kerti tollbuga (piros)
Athyrium niponicum var. pictum ('Metallicum') - Japán hölgypáfrány
Bergenia cordifolia - Szívlevelű bőrlevél
Hebe 'Nicola's Blush' – Veronikacserje

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 100 cm
Kifejlett szélesség: 100-120 cm
Ültetési tőtáv: 80-110 cm
Virágzási idő: Június-Július
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Közepes fényigényű
Lombhullató: Nem
Méhlegelő: Igen

Felhasználási terület: cserjesorok, évelő ágyak, félárnyékos kert, napos kert, sziklakert, balkon, talajtakaró

 

Védett tartalom