Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

'Filoe' (Fruit me 'Donut me') törpe/balkon lapos barackfa, öntermékeny

10.990 Ft
A 'Filoe' (Fruit me 'Donut me') egy törpe vagy balkonra való, öntermékeny lapos barackfa, amely különleges alakú, ízletes gyümölcsöket terem, ideális választás kis méretű kertekbe vagy dézsás nevelésre.

A szabadgyökerű gyümölcsfákat október 20. és március 20. között - fagymentes időszakban - lehetséges ültetni, ezen időszakon belül szállítjuk ki ebben a kiszerelésben.

Ezen időszakon túl, valamint az év teljes egészében ezt a gyümölcsfát konténeres kiszerelésben is meg tudja rendelni, és bármikor, egész évben el tudja ültetni.

Amennyiben elbizonytalanodik a fajta- vagy az alanyválasztásban, bátran kérjen segítséget Tőlünk: 06-1-5-888-555 vagy 06-1-5-888-556.

Védett tartalom
Ár: Kiszerelés: Kosárba
10.990 Ft
Szabadgyökerű
Menny.:
13.990 Ft
Fiatal konténeres csemete
Menny.:
17.990 Ft
Konténeres
Menny.:
20.990 Ft
Koros konténeres
Menny.:

Hasznos tudnivalók

A 'Filoe' (Fruit me 'Donut me') törpe/balkon lapos barackfa, öntermékeny főbb jellemzői:

A 'Filoe' (Fruit me 'Donut me') törpe/balkon lapos barackfa, amely lapos, "fánk" alakú gyümölcsöket terem. Alkalmas kisebb kertekbe vagy dézsában történő nevelésre, mivel a növény kifejlett magassága 1-2 méter.

Termései jellegzetes lapos alakjukkal és élénk narancssárga színükkel tűnnek ki. A gyümölcshús sárga, lédús és édes, kellemes ízvilággal. Ezek a lapos barackok különösen népszerűek a friss fogyasztásra, de remekül használhatóak konyhai feldolgozásra is.

Közepes fényigényű növény, enyhe árnyékolást elvisel, de ez a termésmennyiséget kedvezőtlenül befolyásolja. 
Közepes vízigényű növény. Az egyre jellemzőbb hosszú, aszályos időszakok miatt a rendszeres öntözést meghálálja.
Jó víz- és levegőgazdálkodású, humuszban- és tápanyagban gazdag, középkötött talaj ideális a számára, de talaj iránt nem támaszt nagy igényeket. Gazdag termést megfelelően előkészített talajban fog nevelni.

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 1-2 m 
Termésérés: Július - Augusztus
Fényigény: Magas
Vízigény: Közepes