Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Echinacea pallida 'Hula Dancer' – Halvány kasvirág

1.290 Ft
Menny.:db

(ejtsd: ehinácea pallida)

Kiszerelés: 9x9 cm-es cserépben
Közeg: tőzegtartalmú, tápdús földkeverék
Egész évben ültethető!

Talajtakarás és gyönyörű virágágyás kialakításához ebből a növényből: - tövet ültessen négyzetméterenként.
 

Az Echinacea pallida 'Hula Dancer' kiválóan alkalmas virágágyásokban, szegélyek mentén, vagy mint magányosan álló növény is. Gyönyörű virágai, hosszú virágzási időszaka és könnyű gondozása miatt kedvelt a kertbarátok körében.

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

Az Echinacea pallida 'Hula Dancer' – Halvány kasvirág főbb jellemzői:

Az Echinacea pallida 'Hula Dancer', ismertebb nevén a Halvány kasvirág, egy évelő dísznövény, amely a Asteraceae (korábban Compositae) családba tartozik. 

Jellemzője a hosszú, keskeny, lógó sziromlevelekkel rendelkező virágai, amelyek általában világos rózsaszín vagy lila színűek. A virágok közepén egy jellegzetes, kiemelkedő, barnás vagy narancssárga csúcs található. A levelek hosszúak, keskenyek és zöld színűek.
A virágzás általában a nyár közepén kezdődik, és a kora őszig tart. Ez a fajta különösen hosszú virágzási időszakot biztosít.

Nagy fényigényű növény, enyhe árnyékolást, kúszó árnyékot elvisel. Alacsony vízigényű növény. Napos helyre történő telepítés esetén az öntözést meghálálja.  
Közepes tápanyag ellátottságú vagy tápanyagban szegény, jó vízgazdálkodású kerti talajon fejlődik a legszebben. 

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 60-90 cm
Virágzási idő: Június - Augusztus
Fényigény: Magas
Vízigény: Közepes