Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Dryopteris austriaca – Széles pajzsika

6.990 Ft
Ajánlom mellé az alábbi termékeket:

(ejtsd: drioptérisz ausztriáka)

Kiszerelés: 4 literes kertészeti konténerben
Közeg: tőzegtartalmú, tápdús földkeverék
Egész évben ültethető!

Talajtakarás és gyönyörű virágágyás kialakításához ebből a növényből: - tövet ültessen négyzetméterenként.
 

A Dryopteris austriaca ideális választás árnyékos kertekbe, erdei kertekbe, vagy akár sziklakertek árnyékos részeire. Tömör, sűrű levelei és a páfrányokra jellemző elegáns megjelenése miatt népszerű választás a kertbarátok és tájépítészek körében.

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

A Dryopteris austriaca – Széles pajzsika főbb jellemzői:

A Dryopteris austriaca, ismertebb nevén a széles pajzsika, a Dryopteridaceae családba tartozik. Ez a növény elsősorban Európa erdős területein és hegyvidéki régióiban őshonos.

Jellegzetes, széles, tömör levelekkel rendelkezik, amelyek sötétzöld színűek és nagyjából háromszög alakúak. A levelek göndörödhetnek vagy redőzöttek lehetnek, és csoportosan nőnek, ami sűrű, dekoratív megjelenést kölcsönöz a növénynek. 60-90 cm magasságra nő.

Előnyben részesítő a részleges árnyékos, vagy teljes árnyékos helyeket. Mérsékelt vízigényű, és kedveli a nedves, de jól lecsapolt talajokat. Fontos, hogy a talaj ne száradjon ki teljesen, különösen a növekedési időszakban. A savanyú vagy semleges pH-jú, humuszban gazdag talajokon fejlődik. Bár jól alkalmazkodik a különböző talajtípusokhoz, de elkerülendő az állóvíz és a túlzottan száraz talaj.

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 60-90 cm
Fényigény: Közepes
Vízigény: Közepes